Hae meille opiskelemaan!

Korkeakoulujen kevään 2020 toinen yhteishaku on nyt käynnissä 1.4. saakka, ja nyt on mahdollista hakea opiskelemaan myös meille. Tässä vielä kootusti infopaketti tärkeine päivämäärineen viestinnän opintosuuntaan hakemisesta. Näillä näkymin koronavirus ei aiheuta poikkeusjärjestelyjä valintakokeen suhteen, mutta kannattaa seurata aktiivisesti Tampereen yliopiston tiedotusta (tuni.fi) asiasta.

Tampereen yliopiston viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman viestinnän opintosuuntaan valitaan korkeakoulujen yhteishaussa 20 uutta opiskelijaa. Aloituspaikoista 14 on varattu ensikertalaisille. Valintakoeuudistuksen myötä 11 opiskelijaa valitaan pelkästään ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden perusteella. Näistä 11:sta paikasta 7 varataan ensikertalaisille. Loput 9 opiskelijaa valitaan valintakokeen perusteella kokonaispistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Valintakoe on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä osassa 80 hakijaa kutsutaan suulliseen (1) valintakokeeseen joko ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden tai (2) aiemman opintomenestyksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Valintakokeen 80 paikasta 56 paikkaa on varattu ensikertalaisille. Toisessa valintakokeen vaiheessa on suullinen valintakoe, johon lähetetään viimeistään 25.5.2020 erillinen kutsu, jossa ilmoitetaan hakijan henkilökohtaisen valintakokeen aika ja paikka. Tieto mahdollisesta valintakokeeseen pääsystä lähetetään kaikille hakijoille. Jos sähköpostia valintakokeeseen liittyen ei ole tullut 25.5. klo 18 mennessä tulee ottaa yhteyttä yliopiston hakijapalveluihin.

Valintakoe järjestetään maanantaina 1.6.2020 Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Valintakoe koostuu suullisesta ennakkotehtävästä ja haastattelusta. Ohjeet suulliseen ennakkotehtävään tulevat valintakoekutsun mukana. Suullinen ennakkotehtävä ja haastattelu pohjautuvat ennalta julkaistavaan kirjalliseen aineistoon. Kirjallinen aineisto julkaistaan 29.4.2020 Tampereen yliopiston ja Opintopolun sivuilla. Valintakokeessa arvioidaan ennakkoaineiston hallintaa, viestintäosaamista sekä soveltuuvuutta viestinnän alalle. Valintakoetta varten kannattaa opiskella ennalta julkaistava kirjallinen aineisto perusteellisesti läpi, tutustua hyvin viestinnän monitieteiseen tutkinto-ohjelmaan ja viestinnän opintosuunnassa opiskeluun sekä valmistautua perustelemaan, miksi juuri sinut tulisi valita opiskelemaan viestintää. Valintakoetilanne on varmasti jokaiselle todella jännittävä, mutta kannattaa keskittyä olemaan oma itsensä ja osoittamaan oma motivaationsa viestinnän opiskeluun.

Lisätietoa yhteishausta ja viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman viestinnän opintosuuntaan hakemisesta löydät osoitteista tuni.fi ja opintopolku.fi.

Tässä vaiheessa haluan toivottaa erityisen paljon tsemppiä kevään pääsykoerutistukseen tänä epävarmana aikana. Toivottavasti tavataan syksyllä!

Elisa

Be Sociable, Share!

8 thoughts on “Hae meille opiskelemaan!

 1. Hei! Valintakokeessa ei siis ole ollenkaan kirjallista osuutta? Varmistaakseni kyselen. 🙂 Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

 2. Hei! Vielä pari kysymystä tuli mieleen; pääseekö tuohon 1.6 valintakokeeseen siis kaikki hakijat, vai vaan tuosta ensimmäisestä valintakokeesta läpi päässeet? Voiko ensimmäisessä osassa hakea sekä motivaatiokirjeen että ylioppilastodistuksen kanssa? En oikeen tiedä, kumpi olisi kannattavampi… Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 🙂

  • Hei!

   Viestinnän monitieteisen tutkinto-ohjelman viestinnän opintosuuntaan valitaan siis 20 opiskelijaa, joista 11 hakijaa valitaan siis suoraan opiskelemaan todistusvalinnan perusteella. Olet mukana todistusvalinnassa, jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB- tai EB-tutkinnon tai Helsingin saksalaisen koulun lukion RP-/DIA-tutkinnon. Näiden yhdentoista opiskelijan ei tarvitse siis osallistua ollenkaan valintakokeeseen, vaan heidät valitaan suoraan tutkinto-ohjelman opiskelijoiksi.

   Loput 9 opiskelijaa valitaan valintakokeen perusteella. Suulliseen valintakokeeseen kutsutaan 80 hakijaa joko (1) ylioppilastutkinnosta saatujen pisteiden tai (2) aiemman opintomenestyksen ja motivaatiokirjeen perusteella.

   (1) Suulliseen valintakokeeseen kutsutaan ylioppilastutkinnosta tai vastaavasta saatujen pisteiden perusteella 75 hakijaa. Ks. pisteytys. Mahdollisessa tasapistetilanteessa ratkaisee äidinkielen arvosana. Jos äidinkielenkin arvosana on sama, kutsutaan kaikki tasapisteissä olevat.

   (2) Korkeakoulukelpoisia hakijoita, jotka eivät ole suorittaneet suomalaista ylioppilas-, IB-, EB- tai RP/DIA-tutkintoa kutsutaan kokeeseen enintään viisi (5) aiemman opintomenestyksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Hakukelpoisuuden antavan tutkinnon tutkintotodistus ja opintosuoritusote sekä motivaatiokirje ladataan sähköiselle hakulomakkeelle 8.4.2020 klo 15.00 mennessä.

   Vielä lyhyesti: 75 hakijaa, joita ei ole hyväksytty tutkinto-ohjelman opiskelijaksi todistusvalinnassa, kutsutaan valintakokeeseen ylioppilastutkinnosta tai vastaavasta saatujen perusteella. Korkeintaan viisi hakijaa, jotka eivät ole suorittaneet suomalaista ylioppilas-, IB-, EB- tai RP/DIA-tutkintoa, kutsutaan valintakokeeseen aiemman opintomenestyksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Se, kummalla tavalla sinut voidaan tulla valituksi valintakokeeseen, riippuu siis siitä, oletko suorittanut ylioppilastutkintoa tai vastaavaa tutkintoa.

   Toivottavasti onnistuin selventämään! Tässä blogikirjoituksessa on tosiaan aika tiivistetysti kaikki päivämäärät ja yhteishaun vaiheet, mutta kannattaa tsekata tarkemmat tiedot Opintopolusta (opintopolku.fi), jos jokin asia jäi vielä epäselväksi. Siellä on selitetty kaikki vaiheet hyvin yksityiskohtaisesti. 🙂

   Elisa

 3. Heippa! 🙂
  Hain opiskelemaan viestintää! Vähän tässä mietityttää kuitenkin se, kuinka hyvät paperit olisi pitänyt kirjoittaa, jotta saisi kutsun pääsykokeeseen. Itse en esim. ole kirjoittanut matikkaa, joten en saa siitä ollenkaan pisteitä. Onko teillä tietoa siitä, että kuinka ”kehnolla” yo-tokarilla on yleensä ollut mahdollista saada kutsua kokeeseen, ts. mikä on ollut alin todistuspistemäärä, jolla on suulliseen kokeeseen saanut osallistua? Yritin etsiä tilastotietoa asiasta, mutta en tätä tiedonmurusta löytänyt.

  • Hei!

   En ole tietoinen, onko tuosta mitään tilastotietoa. Meillähän kevään 2019 valintakoe oli ensimmäinen kerta, jolloin valintakokeeseen kutsuttiin hakijat todistuksen perusteella, joten vaikka tilastotietoa olisikin jossain saatavilla, ei siitä voisi päätellä kovin hyvin mitään. Aiemminhan valintakokeen ensimmäinen vaihe on ollut yhteinen kirjallinen koe journalistiikan kanssa, josta tietty määrä hakijoita on kutsuttu suulliseen toiseen vaiheeseen. Lisäksi tänä keväänä hakijoita on lähes kaksinkertainen määrä viime kevääseen verrattuna, joten viime kevään tilastojen perusteella olisi vaikea päätellä mitään rajaa tälle keväälle.

   Tsemppiä pääsykoeurakkaan, toivottavasti tavataan syksyllä! 🙂
   Elisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *