Poliisi haluaa tehdä salaisia kotietsintöjä

Helsingin Sanomien mukaan poliisi haluaa oikeudet tehdä kotiesintöjä ilman kohteen läsnäoloa tai ennakkoilmoitusta. Sisäministeriön muistion mukaan poliisilla pitäisi tietyissä tapauksissa olla oikeus tehdä kotietsintä salassa. Nykyisin poliisin on varattava kohteelle mahdollisuus olla läsnä kotietsinnän aikana. Nyt poliisille ehdotetaan mahdollisuutta tehdä salaisia kotietsintöjä. Etsintöjä voitaisiin tehdä rikosten ennalta estämiseksi, kun nykyisen lain mukaan kotietsintä on sallittu vain rikoksen selvittämiseksi. Lisäksi etsintöjä pitäisi ehdotuksen mukaan voida tehdä jo ennen kuin rikos on tapahtunut, siis tiedonhankintatarkoituksessa. Tällöin rikos voitaisiin estää ennalta. Linkki uutiseen. ES

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *