BLOGI: SELL-Student Games 2018-kisakuulumiset Tartosta

Matka-aika 17.-21.5.2018, Viro Tartto. Matkaan lähdettiin aikaisin torstaiaamuna TTY:n pihasta. Matkassa tänä vuonna olivat miesten joukkueet voimamiehiltä (9), judoilijoilta (3) ja säbä-äijiltä (12). Jokaisella tiimillä oli tavoitteena päästä mitaleille omissa kilpailuissaan.

Salibandy

Tänä vuonna kilpailuissa oli mukana viisi joukkuetta. Sarjassa pelattiin yhdessä lohkossa yksi kierros, siten että jokainen joukkue pelasi kerran jokaista vastaan. Alkusarjan päätteeksi kaksi lohkossa ensimmäiseksi sijoittunutta pelaisivat finaalissa ja kolmas sekä neljäs pronssiottelussa. TTY:n säbä-äijät ottelivat alkusarjan ottelunsa selkeisiin voittoihin maalierolla 52-10 (24-0 Tarton yliopisto, 9-2 Riga Stradina Universitas, 9-3 University on Zilina, 10-5 Aalto-yliopisto). Finaali pelattiin sunnuntaina ja vastassa oli Aalto-yliopisto. Finaali oli aluksi tiukempi, kuin alkusarjan ottelu, mutta lopulta päättyi samoihin numeroihin, kuin alkusarjan ottelu, joten TTY:lle ansaitut 12 kultamitalia.

Judo

Judoon osallistuttiin sairastapauksen vuoksi lopulta kahden judokan voimin. Punnitus oli kisaa edeltävänä iltana ja koko päivän paaston avulla molemmat ottelijat pääsivät omaan sarjaansa. Juhani Kupiainen otteli alle 100-kiloisten sarjassa, jossa vastustajat olivat paljon kokeneempia kilpailijoita, saaden kuitenkin pronssia. Timo Värinen osallistui alle 66-kiloisten sarjaan. Ottelussa sarjan voittajaa vastaan tuli tappio, mutta keräilyjen kautta pronssiottelussa voitto ipponin arvoisella suorituksella. Kotiin viemisinä on siten erittäin arvokasta kansainvälistä kokemusta ja kaksi pronssimitalia.

Voimanosto

Hauiskäännön nostoväki nosteli tuttuun tyyliin repullisen mitaleita kisoissa. 74-kiloisissa Lauri Tamminen voitti kultaa omalla ennätystuloksella ja Akseli Lintulaakso hopeaa. Luokassa -83 kg Toni Väisänen voitti ja Joona Leinonen neljäs parantaen yhteistulosennätystään 50 kg. Jan Lipponen suoritti hienosti onnistuneen comebackin lukuisten loukkaantumisten jälkeen ja sijoittui viidenneksi. 93-kiloisissa Isto Turunen hopeaa ja Petri Heikkinen pronssia. Molemmat laittoivat ennätyksensä uusiksi ja taistelivat voitosta vielä viimeisellä vedolla. Ville Vikman nosti ensimmäisenä kerholaisena yli 700 kilon yhteistuloksen ja sijoittui neljänneksi luokassa -105 kg. Myös Tero Soininen onnistui hienosti ja oli kisojen paras suomalainen huoltaja.

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan kisat olivat menestys. Kaikissa lajeissa tuli mitaleja ja muutama mestaruuspokaalikin saatiin Tamppi areenan vitriiniin.

Kuulumiset jakoi koko TTY:n Sell-kisatiimi

Turvoke ja Unipoli Sport onnittelee ja kiittää kaikkia kisoihin osallistuneita! 🙂