BLOGI: Ulkokuntosaleilta uutta intoa treenaamiseen

Unipoli Sport saa tällä hetkellä noin 8 500 Tamperelaisen korkeakouluyhteisön opiskelijaa ja henkilökuntalaista käyttämään palveluitaan. Näin laajan joukon liikuntatarpeisiin vastaaminen vaatii kattavien palveluiden lisäksi myös monipuolisen liikuntatilatarjonnan. Viimeisin kehitysaskeleemme tällä saralla ovat olleet toiminnalliseen harjoitteluun suunnitellut ulkokuntosalit. Hervannan kampus sai oman Ulkoareenansa viime syksynä ja saman tyyppinen treenialue avataan keväällä myös Keskustan kampukselle. Panostus on ollut korkeakouluilta huikean hieno. Vastaavia ulkokuntosalikokonaisuuksia ei löydy mistään muualta Tampereelta!

Mutta miksi ihmeessä ulkokuntosaleja tarvitaan ja mitä niillä voi tehdä? Ylivoimaisesti suurin etu tällaisissa liikuntapaikoissa on niiden monipuolisuus ja monikäyttöisyys. Voit tehdä juuri sellaisen treenin, joka itsellesi parhaiten sopii. Juoksulenkin yhteyteen on helppo yhdistää pieni lihaskunto-osio. Kiireen painaessa päälle voit vetää nopean HIIT-tyylisen harjoituksen. Aurinkoisena kesäpäivänä voit siirtää normaalin kuntosalitreenisi ulos, pienellä soveltamisella tuttu ohjelma sujuu taatusti myös ulkokuntosalilla. Jos haluat ohjattua treenaamista, niin myös tätä on tulossa tarjontaan. Tai jos sisälläsi asustaa pieni apina, niin tangot ja esteet odottavat keikkujaa.

Vaihtoehtoja on siis paljon. Tärkeintä on löytää itseä inspiroiva tapa treenata ja lähteä liikkeelle. Nähdään ulkokuntosaleilla!

Markku, Unipoli Sport