BLOGI: Esittelyssä kilpaurheilija Linnea Harala: Miten yhdistän kilpaurheilun ja opiskelun?

Linnea Harala, Tuotantotalous 2. vsk TTY

laji: Yleisurheilu/kestävyysjuoksu

ennätykset:

1500m 4.40,17

3000m 10.13,10

5000m 18.24,20

Parhaimmat saavutukset:

• Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorten mestaruuskilpailuissa hopeaa 3000m esteissä (2016)
  • 9 SM-mitalia nuorten sarjoista

MITEN URHEILUN JA OPISKELUN YHDISTÄMINEN SUJUU TTY:LLÄ?

Opiskelu on sujunut urheilun ohessa todella hyvin. Opiskelu tuo arkeen hyvää vastapainoa harjoittelulle, vaikka suuret harjoitusmäärät ja pitkät leirit aiheuttavatkin välillä aikataulullisia haasteita. TTYllä vapaus (ja vastuu) omista opinnoista sopii minulle hyvin. Opiskeluaikataulut saan järjestettyä niin, että ne eivät häiritse harjoittelua ja leirimatkoja. Silloin kun ehdin, yritän opiskella tehokkaasti ja huolella, mutta en stressaa liikaa, jos välillä täytyy priorisoida treenit laskuharjoitusten edelle.

MITÄ HAASTEITA/ILOA TEEKKARIELÄMÄ TUO URHEILIJAN ARKEEN?

Haastavinta minulle on hoitaa palautuminen kunnolla. Harjoituksille järjestän kaiken tarvittavan ajan, mutta välillä on vaikeaa pyhittää illat treeneistä palautumiselle teekkarimenojen sijaan. Arjen aikataulutus tuntuu välillä raskaalta, mutta on toisaalta hyvin palkitsevaa, kun pystyy hoitamaan urheilun, opiskelun ja työt mallikkaasti pienten järjestelyjen ansiosta. Parasta TTYllä on ahkerointiin kannustava ja hyvä ilmapiiri sekä yhteisöllisyys. Kaikki hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Suurin syy opintojeni hyvälle etenemiselle on kuitenkin huikeat opiskelukaverit, joiden kanssa (=avulla) mikään kurssi ei ole liian vaikea.

MITEN TAMPEREEN URHEILUAKATEMIA HYÖDYTTÄÄ OPISKELEVAN URHEILIJAN ARKEA?

Tampereen urheiluakatemia tukee Tampereella opiskelevia kilpaurheilijoita monin tavoin. Akatemia järjestää erilaisia tapahtumia ja kokoontumisia urheilijoille, esimerkiksi henkisen valmennuksen kursseja. On mukava olla tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa ja jotka ovat kohdanneet samanlaisia haasteita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Urheiluakatemia järjestää myös eri lajiryhmille yhteisiä aamuharjoituksia, esimerkiksi palauttavia liikkuvuus tai allastreenejä. Urheiluakatemian kautta on myös mahdollisuus saada erilaisia arkea helpottavia etuja, esimerkiksi ilmaiset hierontapalvelut sekä kaupungin liikuntapaikkojen käyttöoikeudet.