Matkalla maisterin töihin -koulutusiltapäivät 30.3. ja 6.4.2017

Ryhmäkoulutus opintojen loppuvaiheessa oleville Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijoille valmistumisen ja työnhaun tueksi. Koulutuksessa pohjustetaan työnhaun prosessia oman osaamisen tunnistamisesta aina työnhakuun (hakemus ja ansioluettelo) sekä haastatteluun saakka.

Opinnot loppuvaiheessa -tai oletko vastavalmistunut? Pysähdy hetkeksi arvioimaan työnhakuasi — erilaisten näkökulmien tunnistaminen antaa ideoita omaan työnhakuusi.

Päivien sisältö

1. koulutusiltapäivä to 30.3. klo 12.30-16.00 tilassa D14

Ensimmäisen koulutuspäivänä tutustutaan työnhakuprosessin vaiheisiin. Miten tunnistaa ja viestiä opintojen tuomasta osaamisesta työnhaussa? Vetäjien alustukset ja ryhmätyöskentely tukevat osallistujien oman työnhaun systemaattista arviointia. Tavoitteena on, että osallistuja pystyy työnhaun prosessien tunnistamisen myötä tehostamaan omaa työnhaun viestintäänsä sekä hahmottamaan kohtia, joihin kannattaa omassa työnhaussa panostaa enemmän.

2. koulutusiltapäivä to 6.4.klo 12.30-16.00

Työnhaun prosessointia jatketaan konkreettisesti pienryhmä- ja vaihtuvana parityöskentelynä oman hakemuksen ja ansioluettelon kehittämiseksi. Jokainen osallistuja omaksuu ns. rekrytoivan työnantajan näkökulman tarkastellessaan hakupapereita. Tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa iltapäivän aikana omakohtaista kokemusta useiden työnhaun asiakirjojen arvioimisesta sekä vastaavasti palautetta omiin työnhaun asiakirjoihinsa.

Työskentelytavat ja välitehtävä

Koulutus pitää sisällään asiantuntija-alustuksia sekä itsenäisiä että ryhmätehtäviä. Toisen lähipäivän työskentely perustuu välitehtävänä kirjoitettujen oman hakemuksen ja ansioluettelon käsittelyyn. Jokainen osallistuja antaa ja vastaanottaa palauteta osana työskentelyä useisiin työnhaun asiakirjoihin.

Koulutukseen hakeminen

Koulutus on täyttynyt -kiitos laajasta mielenkiinnosta! Koulutus järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2017 – tarkemmat tiedot löydät lähempänä seuraamalla näitä Ryhmäohjaussivuja sekä Opiskelijan työpöytää!

Koulutukseen voidaan ottaa 15 osallistujaa, joille valmistuminen tai opintojen aikainen työnhaku on ajankohtaista. Valinta tehdään ensisijassa ilmoittautumisjärjestyksessä. Haku suljetaan koulutuksen täytyttyä.
Matkalla maisterin töihin koulutus toteutetaan säännöllisesti syksyisin ja keväisin. Koulutukseen voi siis siis osallistua valistemanaan opiskeluvuonna tai vastavalmistuneena, kun koulutuksen teemat ovat itselle ajankohtaisia.

Kouluttajat ja lisätietoa

Kouluttajina toimivat työelämäasiantuntijat Terhi Erkkilä ja Reeta Lehmusoksa.
Lisätietoa sähköpostitse: uraohjaaja[at]uta.fi

Työelämä ja harjoittelu I Ohjaus ja hyvinvointi