Ohjauskahvila – Vertaisohjaus ja –oppiminen 9.12.2014

Syksyn 2014 toisen ohjauskahvilan järjesti Informaatiotieteiden yksikkö 9.12.2014. Ohjauskahvilan teemana oli ”Vertaisohjaus ja -oppiminen”, ja kahvilan tapahtumapaikalle SIS Loungeen saapui noin 29 osallistujaa.

Ohjauskahvilassa kuultiin kiinnostavia esimerkkiä vertaisohjauksen ja -oppimisen hyödyntämisestä Informaatiotieteiden yksikön opetuksessa. Mika Mattila esitteli vertaisoppimista Matematiikan työpajassa, ja opiskelijanäkökulmaa vertaisohjaukseen ja -oppimiseen toivat Kimmo Ronkainen (Luuppi) ja Niko Ranta (UDK). Vertaisoppimisesta ja -ohjauksesta sähköisesti toteutetuilla kursseilla kertoivat Aulikki Hyrskykari (Tietotekniikan peruskurssi) ja Sami Serola (avoimen yliopiston kurssit). Lopuksi Paavo Arvola esitteli vertaisoppimista Harjoittelu-opintojaksolla, jonka jälkeen oli varattu aikaa yhteiselle keskustelulle.

Ohjauskahvilan lopuksi osallistujilla oli mahdollisuus tutustua vielä SIS-yksikön vertaisuutta tukeviin tiloihin (SimSpace ja Oasis) pienen kiertokäynnin muodossa. Osa osallistujista jäikin vielä jatkamaan kahvilan keskusteluja Oasikseen.

Ohjauskahvila: Vertaisohjaus ja –oppiminen

Ohjauskahvila tarjoaa glögiä ja pientä syötävää sekä keskustelua ohjauksesta.

Aika: ti 9.12.2014 klo 14.15–16.00

Paikka: SIS Lounge, Pinni B 1029-31, (1.krs. Pinni B:n pääty), opasteet Pinni B:n aulasta

Järjestäjä:  Informaatiotieteiden yksikkö (SIS)

Mitä ovat vertaisohjaus ja -oppiminen? Miten näitä voidaan tukea opetuksessa?

Vertaisohjauksen ja -oppimisen menetelmiin tutustutaan Informaatiotieteiden yksikössä toteutettujen esimerkkitapausten avulla. Muun muassa työpajaoppiminen ja -ohjaus, verkossa tapahtuva vertaisoppiminen ja -arviointi, opintopiiri, harjoittelu ja tutortoiminta ovat esillä esimerkkeinä vertaisohjauksen ja -oppimisen eri muodoista.

Lopuksi osallistujilla on  mahdollisuus tutustua SIS-yksikön vertaisuutta tukeviin tiloihin (SimSpace, Oasis).

Tervetuloa vertaisoppimaan ja keskustelemaan!

Ilmoittauduthan tarjoiluja varten viimeistään sunnuntaina 7.12.2014 e-lomakkeella: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/13649/lomake.html.

Ohjauskahvilat ovat kaikille Tampereen yliopiston ohjauksen toimijoille ja siitä kiinnostuneille avoimia tilaisuuksia, joiden järjestelyvastuu kiertää eri yksiköissä ja toimijatahoilla.

Ohjauskahviloissa käsitellään vaihtelevia ohjauksen teemoja erilaisia menetelmiä hyödyntäen yhdessä pohtien ja keskustellen. Ohjausosaamisen kehittämisen lisäksi kahvila tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, virkistäytyä, voimaantua ja saada vertaistukea.

Tutustu myös Ohjauskahvila-blogiin! Blogin tarkoituksena on tarjota paikka keskustelun jatkamiseen ohjauskahviloiden välillä. Blogiin ovat kaikki tervetulleita keskustelemaan, kommentoimaan ja kirjoittamaan.

Lisätiedot:

Tästä ohjauskahvilasta:                                                  Yleisesti ohjauskahvilatoiminnasta:

Paavo Arvola                                                                   Taija Tuominen

SIS/INFIM                                                                        Opintopalvelut

puh. 040 559 7536                                                          puh. 040 190 1538

paavo.arvola@uta.fi                                                         taija.kati.tuominen@uta.fi