Ohjauskahvila – Ohjauksella varmuutta epävarmaan maailmaan 1.10.2014

Syksyn 2014 ensimmäisen ohjauskahvilan järjesti Tamy 1.10.2014. Ohjauskahvilan teemana oli ”Ohjauksella varmuutta epävarmaan maailmaan”, ja kahvilan vetäjänä toimi Tamyn koulutuspoliittinen sihteeri Joachim Kratochvil. Ohjauskahvilassa oli noin 25 osallistujaa.

Kahvilassa keskusteltiin pienryhmissä opiskelijan epävarmuuden kohtaamisesta erilaisissa ohjaustilanteissa ja eri vaiheissa opintoja. Keskusteluissa hyödynnettiin case-kuvauksia ja pohdittiin, millaisilla ohjauksen keinoilla voidaan helpottaa opiskelijan epävarmuutta. Lopuksi koottiin vielä ajatuksia yhteen.

Voit lukea lisää Joachim Kratochvilin kirjoittamasta blogitekstistä ”Here be dragons”.

OHJAUSKAHVILA

Aika: ke 1.10.2014 klo. 14.15-16.

Paikka:LS D13

Teemana ”Ohjauksella varmuutta epävarmaan maailmaan”

Opiskelijoilta odotetaan varmuutta suhteessa oman alan valintaan nuorella iällä. Useat onnistuvat siinä verrattain hyvin, mutta osalle opiskelijoista isojen valintojen tekeminen on jatkuvan kalvavan epäilyn ja epävarmuuden lähde. Epävarmuuden seurauksena opiskelija voi havaita pohtivansa alanvaihtoa tai muita merkittäviä muutoksia elämässään. Nämä epävarmat lähtökohdat ja punninnat voivat sytyttää uuden innon tai himmentää paloa myös suhteessa opiskeluun.

Syksyn ensimmäisen ohjauskahvilan teema on varmuuden tunteen synnyttäminen opiskelijalle pienemmissä ja suuremmissa ohjaustilanteissa. Aiheen ajankohtaisuus syntyy osittain laajemmasta koulutuspoliittisesta paineesta, jossa esimerkiksi opintoalan vaihtamisen mahdollisuudet ja opiskelijoiden perustoimeentulo, opintotuki, ovat jatkuvassa muutoksessa. Teemaa käsitellään tapausten ja dialogin avulla.

Tilaisuus on tarkoitettu ohjauksesta vastaaville henkilöille, ohjausta antaville opettajille ja kaikille opiskelijoille.

Tervetuloa osallistumaan ja oppimaan tekemällä yhdessä!

Ilmoittauduthan tarjoiluja varten e-lomakkeella viimeistään perjantaina 26.09. mennessä.

Tästä ohjauskahvilasta:

Joachim Kratochvil, Tamyn koulutuspoliittinen sihteeri