Ohjauskahvila – Millaiset asiat pysäyttävät opiskelijan opinnot? 17.3.2015

Vuoden 2015 ensimmäisen ohjauskahvilan järjesti Kasvatustieteiden yksikkö 17.3.2015. Kahvilan teemana oli ”Millaiset asiat pysäyttävät opiskelijan opinnot?”, ja tapahtumapaikkana oli Edu’s Café Virta-rakennuksessa. Osallistujia kahvilassa oli 27. Tilaisuutta vetivät EDU:n ohjausvastaavat Liisa Ikkala-Toiviainen ja Heli Perä-Rouhu.

Ohjauskahvilassa kuultiin kiinnostavia alustuksia keskustelun pohjaksi:

Maarit Moberg

Opintokoordinaattori Maarit Moberg johdatteli teemaan yleisen opintoneuvonnan kokemusten kautta.

Eini Mäkelä 2

Opintotukipäällikkö Eini Mäkelä kertoi opintotukitoimiston tekemässä opintojen seurannassa esille nousseista opintojen sujumista hankaloittavista tekijöistä.

Rita Jähi 1

YTHS:n neuvontapsykologi Rita Jähi nosti esiin opiskelua vaikeuttavia asioita YTHS:n psykologin näkökulmasta.

Vesa Korhonen 1

Lopuksi yliopistonlehtori Vesa Korhonen toi keskusteluun opintoihin kiinnittymisen näkökulmaa.

Keskustelua 1

Lopuksi käytiin vielä yhteistä keskustelua opintojen jumiutumisen teemasta.

Ohjauskahvilassa esillä opiskeluun vaikuttavat asiat

Ohjauskahvila tarjoaa kuuman kupposen ja pientä syötävää sekä keskustelua ohjauksesta tiistaina 17. maaliskuuta kello 14.15-16.00 Edu’s cafeessa Virta-rakennuksen kolmannessa kerroksessa.

Ohjauskahvilassa keskustellaan tällä kertaa niistä asioista, jotka pysäyttävät opiskelijan opiskelun tai vaikuttavat niihin. Missä asioissa yliopisto voi joustaa ja mihin asetetaan rajat?

Ohjauskahvilat ovat kaikille Tampereen yliopiston ohjauksen toimijoille ja siitä kiinnostuneille avoimia tilaisuuksia, joiden järjestelyvastuu kiertää eri yksiköissä ja toimijatahoilla.

Ohjauskahviloissa käsitellään vaihtelevia ohjauksen teemoja erilaisia menetelmiä hyödyntäen yhdessä pohtien ja keskustellen. Ohjausosaamisen kehittämisen lisäksi kahvila tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, virkistäytyä  ja saada vertaistukea.

Ilmoittauduthan tarjoiluja varten viimeistään torstaina 12.3.2015 koulutuskalenterin kautta (toimii yliopiston verkossa). Vaihda tarvittaessa kuukaudeksi maaliskuu.

Tutustu myös Ohjauskahvilablogiin, jossa kerrotaan mm. kokemuksia aikaisemmista ohjauskahviloista
Lisätiedot tästä ohjauskahvilasta:
Heli Perä-Rouhu
heli.pera-rouhu@uta.fi

Ohjauskahvila: Millaiset asiat pysäyttävät opiskelijan opinnot?

Ohjauskahvila tarjoaa kahvia/teetä ja pientä syötävää sekä keskustelua ohjauksesta.

Aika: ti 17.3.2015 klo 14.15–16.00

Paikka: Edu´s Cafe, Virta 3.krs, opasteet Virran 1.kerroksen aulasta

Järjestäjä: Kasvatustieteiden yksikkö (EDU)

Mitkä asiat pysäyttävät opiskelijoiden opinnot? Miten opiskelijoiden elämäntilanteet vaikuttavat opiskeluun?

Ohjauskahvilassa lähestytään asiaa eri asiantuntijoiden näkökulmasta. Tilaisuudessa pohditaan, missä asioissa pitää ja voidaan joustaa. Mihin asetetaan rajat?

Tervetuloa!

Ilmoittauduthan tarjoiluja varten viimeistään torstaina 12.3.2015 koulutuskalenterin kautta. Koulutuskalenteriin pääset intran kautta e-työpöydältä, ja ohjauskahvila löytyy päivämäärän avulla. Jos et kuulu Tampereen yliopiston henkilökuntaan, ilmoittaudu sähköpostitse kertomalla nimesi, yksikkösi/taustaorganisaatiosi ja mahdollinen erityisruokavaliosi osoitteeseen taija.kati.tuominen@uta.fi.

Ohjauskahviloissa käsitellään vaihtelevia ohjauksen teemoja erilaisia menetelmiä hyödyntäen yhdessä pohtien ja keskustellen. Ohjausosaamisen kehittämisen lisäksi kahvila tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua, virkistäytyä, voimaantua ja saada vertaistukea.

Tutustu myös Ohjauskahvila-blogiin! Blogin tarkoituksena on tarjota paikka keskustelun jatkamiseen ohjauskahviloiden välillä. Blogiin ovat kaikki tervetulleita keskustelemaan, kommentoimaan ja kirjoittamaan. Blogin löydät osoitteesta http://blogs.uta.fi/ohjauskahvila/.

Lisätiedot:

Tästä ohjauskahvilasta:                                                 Yleisesti ohjauskahvilatoiminnasta:

Heli Perä-Rouhu                                                            Taija Tuominen

EDU                                                                          Opintopalvelut

heli.pera-rouhu@uta.fi                                                   puh. 040 190 1538

taija.kati.tuominen@uta.fi