Luonnontieteiden tiedekunnan viimeinen väitös

Puolustin maanantaina 17.12. väitöskirjaani ”Arity Fragments of Logics with team semantics” Pinni B:n auditoriossa B1096. Vastaväittäjäkseni oli saapunut professori Erich Grädel (RWTH Aachen) ja väitöksen kustoksena toimi professori Lauri Hella.

Tietääkseni tämä oli viimeinen väitöstilaisuus, joka pidettiin vielä Tampereen ”vanhalla” yliopistolla. Tilaisuudessa päästiin myös käyttämään (mahdollisesti viimeistä kertaa) Tampereen yliopiston perinteisiä väitösviittoja. Väitöksen tunnelma oli tiivis, sillä 100-paikkaiseen auditorioon oli saapunut noin 80 katsojaa. Vaikka väitöstilaisuuden tyyli on perinteisesti muodollinen, niin eräs vieraista luonnehti tilaisuutta ”lennokkaimmaksi” väitöstilaisuudeksi, jossa oli ollut. Tilaisuuden jälkeen oli tarjolla väitöskahvit ja myöhemmin illalla oli karonkka, joka järjestetään tavan mukaan vastaväittäjän kunniaksi. Karonkkapaikka oli kulttuuritalo Telakka, jossa päästiin myös saunottamaan vastaväittäjä perinteisessä kertalämmitteisessä saunassa.

Väitöksen arviointitoimikunnassa toimivat vastaväittäjän ja kustoksen lisäksi professori Eero Hyry sekä professori Martti Juhola.

Arviointitoimikunta puolsi väitöskirjan hyväksymistä, mutta lopullisen vahvistuksen hyväksymiselle antaa uuden yliopiston ITC-tiedekunnan tiedekuntaneuvosto ensi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

Väitöstilaisuuden alussa pitämäni puheen (”lection”) diat: lectio praecursoria.

Väitöskirjani on avoimesti saatavilla Tampereen yliopiston julkaisuarkistossa:

-Raine