E-aineistoneuvottelut Taylor & Francisin ja Wileyn kanssa haastavassa tilanteessa

Yliopistokirjastoja edustavan FinELib-konsortion neuvottelut uusista e-aineistojen käyttösopimuksista kahden kustantajan, Wileyn ja Taylor & Francisin, kanssa ovat tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Nykyiset sopimukset päättyvät 31.12.2018.

Taylor & Francis on luvannut, että yhteydet sen e-aineistoihin pysyvät auki tammikuun 2019 loppuun. Kuitenkin Tampereen yliopiston tutkijoiden 60 prosentin alennus kirjoittajamaksuista Taylor & Francisin lehdissä valitettavasti päättyy heti vuodenvaihteessa.

Wileyn vastausta vuodenvaihteen jälkeisestä tilanteesta odotetaan vielä.

Korkeakoulujen tavoitteena on saada korkeiden lisenssimaksujen vastineeksi tutkijoilleen mahdollisuus artikkeleiden avoimeen julkaisemiseen, mutta kustantajat haluavat siinä tapauksessa nostaa kustannuksia merkittävästi. Jos sopimukseen ei päästä joulukuun loppuun mennessä, on mahdollista, että korkeakoulut myös Tampereella menettävät pääsyn näiden kustantajien uusiin 1.1.2019 jälkeen julkaistuihin artikkeleihin ja osaan jo julkaistusta materiaalista.

Vaihtoehtoisia väyliä artikkeleihin löydät FinELibin Alternative Access -sivulta.

Lisätietoja:
Tietoasiantuntija Aniita Ahlholm-Kannisto, aniita.ahlholm-kannisto@uta.fi
Projektipäällikkö Kaisa Rissanen, kaisa.rissanen@tamk.fi

FinELib-konsortion tiedote neuvottelujen tilanteesta 14.12.2018

Varaudu e-aineistojen käyttökatkoihin vuodenvaihteessa (tiedote 5.12.2018)

Be Sociable, Share!