Julkaisutiedonkeruu vuodenvaihteessa 2018-2019

Tutkimustyön tekijä Tampereen yliopistossa, seuraa julkaisutiedonkeruun käytäntöjen muutoksia vuodenvaiheessa.

Tammikuussa 2019 tiedonkeruu jatkuu ennallaan

Keräämme vielä tammikuun 2019 edellisen vuoden julkaisujen ja muiden tieteellisten toimintojen tietoja. Tutkimustietojärjestelmiin (SoleCRIS ja TUTCRIS) kirjaudutaan vanhoilla tunnuksilla ainakin vielä tammikuun ajan. Pysäytämme tutkimustietojärjestelmiin ajettavat henkilö- ja organisaatiotiedot perjantaina 21.12.2018, jotta saamme tiedot tallennetuiksi nykyisille tiedekunnille ja yksiköille.

Saat tallentaa vuoden 2019 tietoja aikaisintaan maaliskuussa

Julkaisu- ja muiden tieteellisten tietojen rekisteröinti jatkuu kuten ennenkin, vaikka käytössä on kaksi eri järjestelmää. Aiemmin Tampereen yliopistossa työskennelleet kirjaavat julkaisunsa SoleCRISiin ja Tampereen teknillisessä yliopistossa työskennelleet TUTCRISiin.

Uudet henkilö- ja organisaatiotiedot otetaan käyttöön tutkimustietojärjestelmissä maaliskuussa 2019. Toivomme, että vuoden 2019 julkaisu- ja muita tieteellisten toimintojen tietoja tallennetaan SoleCRISiin vasta tämän jälkeen, koska muutoin julkaisujen linkityksissä saattaa tulla ongelmia. Uusien julkaisutietojen tarkistaminen kirjastossa alkaa heti, kun kaikki on kunnossa.

Rinnakkaistallentaminen

Rinnakkaistallentamisen käytännöt pysyvät ennallaan. Kirjasto lähettää rinnakkaistallennuspyynnön SoleCRIS-tarkastusten yhteydessä, mikäli artikkeli voidaan rinnakkaistallentaa. Mitä tahansa julkaisua voi edelleen ehdottaa rinnakkaistallennettavaksi lähettämällä pyynnön kirjastoon. Kirjasto rinnakkaistallentaa TamPubiin kaikki avoimesti saatavilla olevat, CC-lisenssillä julkaistut artikkelit kuten tähänkin asti. ​

Uusi tutkimustietojärjestelmä 2020

Tampereen yliopistossa otetaan käyttöön uusi yhteinen tutkimustietojärjestelmä vuoden 2020 aikana. Uuden järjestelmän kilpailutus on juuri käynnistymässä.

Lisätietoja:
Sirpa Hangasmäki, sirpa.hangasmaki@uta.fi