Tutkija, tallenna ORCID-tutkijatunnisteesi SoleCRISiin

Tampereen yliopiston tutkijoilla on nyt mahdollisuus tallentaa ORCID-tutkijatunnisteensa yliopiston tutkimustietojärjestelmään SoleCRISiin. Kenttä ORCID-tunnisteelle löytyy kohdasta Omat asiantuntijatiedot.

Kansainvälinen ORCID-tutkijatunniste (Open Researcher and Contributor ID) tarjoaa tutkijalle pysyvän ja yksilöivän digitaalisen tunnisteen. Se on numerosarja, jonka avulla tutkija erottuu muista tutkijoista. ORCID-tunniste helpottaa tutkijan identifioimista esimerkiksi samannimisten tutkijoiden ja erilaisten kirjoitusasujen välillä sekä nimenvaihdoksissa. ORCIDin avulla voidaan myös linkittää tutkimustuotoksia automaattisesti eri järjestelmien välillä. Lisäksi ORCID-tunniste voidaan linkittää muihin tutkijatunnisteisiin (kuten Web of Science’n ResearcherID, Scopus Author ID).

Tulevan Tampereen yliopiston avoimen tieteen linjauksen mukaisesti tutkija hankkii ORCID-tutkijatunnisteen ja käyttää sitä kaikessa tieteellisessä toiminnassaan.

Voit luoda ORCID-tutkijatunnisteen ORCIDin sivuilla.

Lisätietoja:
Tietoasiantuntija Tanja Heikkilä, Tanja.Heikkila@uta.fi