Avoin julkaiseminen Springer Naturen lehdissä

FinElib-konsortion tuore sopimus Springer Naturen kanssa sisältää Open Access -elementin, joka mahdollistaa artikkelin julkaisemisen heti avoimena ilman kirjoittajamaksua (APC) Springerin hybridilehdissä. Kirjoittajan ei tarvitse maksaa APC-maksua vaan se sisältyy konsortiosopimuksen hintaan.

Alennukseen ovat oikeutettuja Tampereen yliopiston affiliaatiolla julkaisevat vastaavat kirjoittajat (corresponding author). Sopimus on voimassa 1.10.2018-31.12.2020.

Ohjeet artikkelin julkaisemiseen avoimena Springerin hybridinimekkeissä löytyvät Open Access -oppaan kohdasta Alennukset kirjoittajamaksusta.

Tampereen yliopiston ja Tampereen yliopistollisen sairaalan affiliaatiolla julkaisevat vastaavat (corresponding) kirjoittajat saavat alennusta kirjoittajamaksuihin julkaistessaan artikkelinsa avoimena BioMed Centralissa tai SpringerOpen-palvelun lehdissä. Tampereen yliopiston kirjasto maksaa supporter member -jäsenmaksua, joka oikeuttaa 15 % alennukseen kirjoittajamaksuista (APC).

Lisätietoja:
Aniita Ahlholm-Kannisto, aniita.ahlholm-kannisto@uta.fi, ja Sari Leppänen, sari.i.leppanen@uta.fi