Vinkkejä opinnäytteen julkaisemiseen kirjaston koulutuksessa

Askarruttavatko opinnäytetyön julkaisemiseen liittyvät luvat? Miten löydät sopivimman julkaisukanavan opinnäytteeseesi sisältyville artikkeleille? Tule kuuntelemaan ja kysymään julkaisuasioista 2.10. Opinnäytteen julkaiseminen -koulutukseen, joka antaa vinkkejä niin väitöskirjan kuin gradun tai muun opinnäytteen tekijälle.

Koulutus sopii erityisesti artikkeleista koostuvaa opinnäytettä suunnitteleville. Koulutuksessa käydään läpi opinnäytteen julkaisemiseen liittyviä kysymyksiä, kuten tekijänoikeus- ja lupa-asioita sekä julkaisukanavien hakemista eri tietokannoista. Avoimen julkaisemisen (Open Access) peruskäsitteet tulevat samalla tutuiksi.

Ajankohta: Ti 2.10.2018 klo 14-16, Elina-opetusluokka, Linna 3022, 3. krs

Kohderyhmä: Tampereen yliopiston opiskelijat, väitöskirjatutkijat, muut julkaisuasioista kiinnostuneet

Koulutuksen sisältö:

• Muutama sana kirjoittamisesta
  • Tekijänoikeus- ja lupa-asiat
  • Sopivan julkaisukanavan valinta osajulkaisuille
    • Avoimet vs. tilausmaksulliset julkaisut
    • Julkaisukanavien hakeminen eri palveluista: JUFO-portaali, DOAJ, Sherpa/Romeo

Ilmoittaudu viimeistään 28.9. (vaatii kirjautumisen peruspalvelutunnuksella)

Lisätietoja: Tietoasiantuntija Anna Ruth, anna.ruth@uta.fi

(Päivitetty 28.8.2018: Poistettu koulutuksen sisällöstä viimeinen kohta)