Tamyn Vappulakki-palkinto kirjastolle

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ojensi perinteikkään Vappulakki-palkintonsa tällä kertaa Tampereen yliopiston kirjastolle. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain, ja sen saajan ehdottaa Tamyn kulttuurijaosto, jonka tehtävää hoitaa tänä vuonna historiatyöryhmä.

Palkinnon perusteluissa todetaan: ”Tampereen yliopiston kirjasto ei ole pelkästään rakennuksia tai kirjoja; se on myös ihmisiä, turvapaikkoja ja tukea. Jokainen Tampereen korkeakouluissa opiskellut tuntee kirjaston, joka on instituutiona auttanut luomaan opiskelijakulttuuria jo vuosikymmenten ajan.”

Vappulakki-palkinto jaetaan vuosittain sellaiselle Tampereen tai lähialueen kulttuuritoimijalle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt opiskelijakulttuuria ja opiskelijoiden kulttuuria, opiskelijana olemista sekä olemista opiskelemisesta huolimatta. Ylioppilaskunnan kulttuurijaosto on jakanut Vappulakki-palkinnon jo vuodesta 2001. Palkinnon saajia ovat olleet mm. Nääspeksi, Ylioppilasteatteri, Sorsapuisto ja Tullikamarin kulttuurikeskus.

Kirjasto kiittää ylpeänä tunnustuksesta!

Vappulakki-palkinnosta Tamyn verkkosivuilla