Tutkijapuheenvuoroja avoimen datan mahdollisuuksista seminaarissa 20.3.

Suomalaisessa tieteen tekemisessä korostetaan nyt tutkimusaineistojen avaamista ja jatkokäytön mahdollistamista muulle tutkimukselle ja opetukselle. Avatulle tutkimusaineistolle löytyy usein uusi elämä opiskelijoiden tai muiden kuin alkuperäisten tutkijoiden käsissä. Myös muuhun kuin varsinaiseen tutkimukseen tarkoitettujen aineistojen uusiokäyttö voi tarjota tutkijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Seminaari Kierrätä ja käytä: avoin data tutkimuksessa pureutuu aineistojen avaamiseen ja uusiokäyttöön käytännönläheisten tutkijapuheenvuorojen avulla. Tampereen yliopiston kirjaston ja Tietoarkiston järjestämä seminaari pidetään tiistaina 20.3. klo 14.00-16.00 Linnassa, luentosalissa K113.

Tule inspiroitumaan avoimen datan mahdollisuuksista ja kuulemaan kollegojen kokemuksia. Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittaudu seminaariin 15.3.2018 mennessä.

14:00 Tervetuloa

14:05 Avauksia epätavanomaisten aineistojen tutkimuskäytössä – Biostatistiikan professori Jaakko Nevalainen, SOC

14:30 Etäkäyttö ja avaamisen haasteet – Datan hallinnan asiantuntija Turkka Näppilä, SOC

14:55 Tutkimusaineiston anonymisointi ja jatkokäyttö tietosuoja-asetuksen valossa – Tutkimusamanuenssi Annika Sallinen, Tietoarkisto (Huom. Esitys ja esittäjä vaihtuneet sairastapauksen vuoksi 19.3.2018)