Julkaise artikkelisi avoimena Elsevierin lehdissä alennetulla kirjoittajamaksulla

Tampereen yliopiston vastaavilla kirjoittajilla (corresponding author) on nyt mahdollisuus julkaista artikkelinsa avoimena Elsevierin lehdissä alennetulla kirjoittajamaksulla (Article Processing Charge = APC). Alennuksen piiriin kuuluu yli 1500 hybridi-lehteä ja yli 100 Gold Open Access -lehteä (listassa ”Full Gold OA”). Alennus on 50 prosenttia, ja se lasketaan lehtien APC-listahinnoista.

Alennuksen saamisen edellytykset:

• Tutkija/artikkelin kirjoittaja on vastaava kirjoittaja (corresponding author).
  • Artikkeli hyväksytään julkaistavaksi 1.1.2018-31.12.2020.
  • Artikkeli julkaistaan jossakin alennuksen piiriin kuuluvista lehdistä.

Elsevierin tieteellisissä lehdissä julkaistu tutkimusartikkeli on mahdollista saattaa avoimeksi
myös rinnakkaistallentamalla sen post print -versio organisaation julkaisuarkistoon (Tampereen yliopistossa TamPub). Huomioi myös lehtien mahdollinen embargo.

Kirjoittajamaksuihin (APC) on mahdollisuus saada alennusta myös, kun julkaiset Taylor & Francisin tai Sagen hybridilehdissä tai BioMed Centralin ja SpringerOpenin Gold Open Access -lehdissä.

Lisätietoa alennuksista ja ohjeita julkaisuprosessiin löydät kirjaston Open Access -oppaasta.

Kysy lisää alennetulla APC-maksulla tapahtuvasta avoimesta julkaisemisesta:
Tietoasiantuntijat Aniita Ahlholm-Kannisto, Aniita.Ahlholm-Kannisto@uta.fi, ja Sari Leppänen, Sari.I.Leppanen@uta.fi