Uutta e-aineistoissa

Tampereen yliopiston e-aineistotarjonta pysyy vuonna 2018 pääosin ennallaan, mutta uuttakin on tarjolla. MOT-kielipalvelun aineistotarjonta kasvoi, ja laajin filosofian avoin arkisto PhilPapers on kirjaston tukimaksun avulla nyt kattavasti käytössämme.

MOT Online -kielipalvelun tarjonta kasvoi usealla uudella sanakirjalla. Käytössämme on nyt yli 50 yleiskielen ja erikoisalan sanakirjaa Dictionaries-välilehdellä. MOT Translation -käännöspalvelu laajeni 13 kielipariin. MOT Proofing eli kielentarkistin palvelee entiseen tapaan suomalaisia englannin kirjoittajia. MOT Books -osioon saatiin käyttöön uusia kielenhuollon hakuteoksia, ja MOT Reference tarjoaa lisää laadukkaita kielialan tiedonlähteitä. Jo viime vuoden puolella käyttöön saatiin TermLink-palvelu, jolla yliopistossa voidaan luoda omia sanastoja Dictionaries-välilehdelle.

MOT-palvelun käyttö on nyt helppoa myös mobiililaitteilla Mobile Online -version ansiosta. Katso ohjeet sen käyttöönotosta MOTin Mobile Online -välilehdeltä.

PhilPapers on sekä viitetietokanta että julkaisuarkisto. Se sisältää viitteitä filosofian alan tutkimuskirjallisuuteen ja artikkeleihin. Sisältönä on sekä linkkejä sivujen ulkopuolisiin julkaisuihin että kirjoittajien itse palveluun tallennettuihin julkaisuihin (useimmiten pre-printteihin). PhilPapersissa on myös sosiaalisen median ominaisuuksia.

Kaikki e-aineistomme löydät tietokantalistasta.

Lisätietoja:
Tietoasiantuntijat Aniita Ahlholm-Kannisto, Aniita.Ahlholm-Kannisto@uta.fi, ja Soile Kolehmainen, Soile.Kolehmainen@uta.fi