Uusi avoin TUP-kirja sosiaalityön tutkimuksen missiosta

Kansikuva Mielekäs tutkimusMielekäs tutkimus – Näkökulmia sosiaalityön tutkimuksen missioihin on sosiaalityön tutkimuksen mielekkyyttä, merkityksiä ja missioita pohtiva kokoomateos. Teoksessa tarkastellaan Suomessa varsin vähän tutkittujen sosiaalityön ja lastensuojelututkimuksen mielekkyyttä ja pohditaan, mikä tekee sosiaalityön tutkimuksesta erityistä.

Teos koostuu kahdesta osasta, Monimuotoisia näkökulmia mielekkyyteen ja missioihin ja Lastensuojelututkimuksen mielekkyys ja missiot. Teos on kirjoitettu sosiaalityön tutkijoille ja ammattilaisille, sosiaalityön ja sosiaalialan korkea-asteen opettajille ja opiskelijoille sekä kaikille sosiaalityön tutkimuspohjaisesta kehittämisestä kiinnostuneille.

Avoimesti verkossa luettava kirja juhlistaa Tampereen yliopiston sosiaalityön professorin Tarja Pösön merkkipäivää, ja sen ovat toimittaneet Rosi Enroos, Mikko Mäntysaari ja Satu Ranta-Tyrkkö. Kirjan toimittajat ja kirjoittajat ovat professori Tarja Pösön kollegoita, joiden kanssa Pösö on tehnyt sekä tutkimus- että kirjoitusyhteistyötä.

Tampere University Pressin kustantama teos on luettavissa TUP OA Books -kokoelmassa Tampereen yliopiston avoimessa TamPub-julkaisuarkistossa. Se tullaan julkaisemaan myös kansainvälisessä OAPEN Library -portaalissa.

Rosi Enroos, Mikko Mäntysaari, Satu Ranta-Tyrkkö (toim.): Mielekäs tutkimus – Näkökulmia sosiaalityön tutkimuksen missioihin. Tampere: Tampere University Press 2017

Lisätietoja:
Rosi Enroos, p. 050 318 6072, rosi.enroos@uta.fi
Mikko Mäntysaari, p. 040 546 6780, mikko.j.mantysaari@jyu.fi
Satu Ranta-Tyrkkö, p. 040 805 5136, satu.ranta-tyrkko@jyu.fi

Lisätietoja Tampere University Pressin avoimesta julkaisemisesta:
Kati Mäki, p. 040 190 4267, kati.maki@uta.fi
Tampere University Press