Videomateriaalia opetuksen ja opiskelun tueksi

Tampereen yliopistolla on käytössään kaksi videotietokantaa, Academic Video Online: Premium ja Ideas Roadshow, joista löytyy opetuksen ja opiskelun käyttöön monipuolista videomateriaalia eri tieteenaloilta ja aihealueilta.

Academic Video Online: Premium -kokoelma sisältää yli 60 000 laadukasta videota 1500 tuottajalta akateemisen opetuksen ja oppimisen tueksi. Videopalvelu sisältää dokumentteja, haastatteluja, esityksiä (teatteri, tanssi), uutisohjelmia ja uutiskatsauksia, etnografisen kenttätyön tallenteita, luentoja, mainoksia, leikkaamatonta filmimateriaalia. Videopalvelu kattaa kaikki tieteenalat ja aihealueet.

Palvelussa on monipuoliset selaus- ja hakumahdollisuudet.  Videosisältö on jaettu osiin, mikä helpottaa niiden sisällyttämistä opetussisältöön. Videot voi liittää myös Moodleen.

Huom. Jos videot eivät toimi selaimessasi, kokeile toisella selaimella (Mozilla, IE, Chrome)

Videokokoelman aihealueet:

Palvelun tarkempi esittely (eng)
Opas palvelun käyttöön (eng)

Ideas Roadshow on multimediahanke, joka tuottaa ja julkaisee tieteellisiä keskusteluvideoita eri aihealueilta. Keskustelijoina on tieteen ja taiteen keskeisiä tutkijoita, ajattelijoita ja asiantuntijoita. Videoita on tällä hetkellä yli 650.

Keskusteluista on myös saatavana e-kirja ja äänitallenne. Opiskelijoille tarkoitetut tehtävät ja jatkolukemiset sisältyvät palveluun

Videotietokannat löytyvät kirjaston Tietokannat-listalta. Etäkäytössä kirjaudu tietokantoihin peruspalvelutunnuksella.

Lisätietoja:
Tietoasiantuntija Aniita Ahlholm-Kannisto, Aniita.Ahlholm-Kannisto@uta.fi