Seminaari avoimesta datasta tutkimuksessa 21.11.

Tutkimuksen rahoittajat ja yliopistojen datapolitiikat ovat viime aikoina alkaneet korostaa tutkimusaineistojen avaamista mahdollisuuksien mukaan. Avatulle tutkimusaineistolle löytyy usein uusi elämä tutkijoiden tai opiskelijoiden käsissä. Myös muuhun kuin varsinaiseen tutkimukseen tarkoitettujen aineistojen uusiokäyttö voi tarjota tutkijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Seminaari Kierrätä ja käytä: avoin data tutkimuksessa käsittelee näitä teemoja. Tiistaina 21.11. klo 13.00-15.00 järjestettävän seminaarin tarjoavat yliopiston kirjasto ja Tietoarkisto. Tapahtumapaikkana on luentosali A1081 Pinni A -rakennuksessa.

Seminaarin esityksissä kuullaan sekä datan uudelleenkäyttäjien että avaajien käytännönläheiset puheenvuorot. Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu 17.11.2017 mennessä.

13.00 Tervetuloa
13.05 Avauksia epätavanomaisten aineistojen tutkimuskäytössä – Biostatistiikan professori Jaakko Nevalainen, SOC
13.30 Etäkäyttö ja avaamisen haasteet – Datan hallinnan asiantuntija Turkka Näppilä, SOC