Mitä väliä on historialla? on TUPin Vuoden kirja

Tampere University Pressin (TUP) Vuoden 2016 kirja on Tiina Miettisen ja Raisa Maria Toivon toimittama teos Mitä väliä on historialla?. Kirjan tekijöille ojennettiin kunniakirja julkistamistilaisuudessa 5.5. Tampereen yliopistolla.

Palkitun kirjan toimittajat Raisa Maria Toivo (vas.) ja Tiina Miettinen seurassaan kaksi kirjoittajista, Hilja Solala (Toivio) ja Ulla Koskinen

Vuoden kirjan valitsi Tampere University Pressin toimituskunta, johon kuuluvat professori Mikko Keskinen Jyväskylän yliopistosta, yliopistonlehtori Terttu Kortelainen Oulun yliopistosta, professori Vuokko Niiranen Itä-Suomen yliopistosta, professori emerita Ullamaija Kivikuru, professori emeritus Matti Alestalo ja professori Veli-Matti Värri Tampereen yliopistosta.

Raati perustelee valintaansa seuraavasti: ”Mitä väliä on historialla? on elegantisti toimitettu historiatieteellinen artikkelikokoelma. Artikkelit kattavat monia elämänalueita, mutta aiheiden kirjoa yhdistävänä perusideana on esittää odottamattomia yhteyksiä eri historian alojen kesken ja avata yllättäviä näkymiä nykyaikaan. Hyvin kirjoitettu ja kaunokirjallisiakin ansioita sisältävä teos onnistuu tarkoituksessaan erinomaisesti. Artikkelit on kirjoitettu tieteellisyydestä tinkimättä, mutta niiden merkitys välittyy myös valistuneelle, historiatieteen ulkopuoliselle lukijalle.”

Tampere University Press julkaisi vuonna 2016 kaikkiaan 125 kirjaa, joista väitöskirjoja oli 119. Väitöskirjat eivät osallistuneet kilpailuun.

Vuoden kirjaksi on aiempina vuosina valittu:

• 2015 – Eero Ropo, Eero Sormunen, Jannica Heinström (toim.): Identiteetistä informaatiolukutaitoon: tavoitteena itsenäinen ja yhteisöllinen oppija
  • 2014 – Eero Murto: Virkamiesvaltaa? Ministerien ja virkamiesten väliset valtasuhteet Suomessa viime vuosikymmenten aikana
  • 2013 – Reeta Pöyhtäri, Paula Haara, Pentti Raittila: Vihapuhe sananvapautta kaventamassa

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Kati Mäki