Kysely tutkimusdatan ja avoimen julkaisemisen käytännöistä tutkijoille

Tampereen yliopiston kirjasto toteuttaa yhteistyössä avoimen tieteen työryhmän kanssa tutkijoille ja opettajille suunnatun kyselyn, jonka teemoina ovat avoin julkaiseminen ja tutkimusdatan avaaminen. Kyselyllä halutaan selvittää, millaisia avoimuuden käytäntöjä Tampereen yliopistossa on tällä hetkellä ja miten tähän liittyviä palveluja pitäisi kehittää. Kysely on avoinna 31.3. saakka.

Kysely liittyy Tampereen yliopiston tieteen avoimuuden edistämiseen. Periaatteet tutkimustulosten julkaisemiseen ja tutkimusaineistojen avaamiseen kirjattiin yliopistossa viime syksynä julkaisu- ja datapolitiikkaan. Myös rehtorin päätös 11.3.2016 edellyttää tutkijoilta tieteellisten julkaisujen avointa saatavuutta ja rinnakkaistallentamista.

Kirjaston yhtenä tehtävänä yliopistossa on edistää aktiivisesti tieteen avoimuutta tarjoamalla tutkijoille avoimen julkaisemisen ja tutkimusdatan hallinnan palveluja.

Linkki kyselyyn

Lisätietoja:
Kirjaston tutkijapalvelut: Kati Mäki, kati.maki@uta.fi , p. 040 190 4267 tai Saila Huuskonen, saila.huuskonen@uta.fi, p. 040 190 4239
Avoin tiede -verkkosivut
Kirjaston tutkijapalvelut