Kesytä aineistokaaos – seminaari tutkimusaineistojen hallinnasta 9.11.

Kirjasto ja Tietoarkisto järjestävät marraskuussa avoimen seminaarin tutkimusaineistojen hallinnasta. Seminaari keskiviikkona 9.11. klo 14.00-16.30 pidetään keskustakampuksella Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa.

Seminaari tarjoaa ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa tutkimusaineistojen hallinnasta. Tampereen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikkaa on valmisteltu kuluneen vuoden aikana, ja seminaarissa kerrotaan sen linjauksista ja siitä, mitä datapolitiikka tarkoittaa tutkijalle.

Lisäksi seminaarissa käsitellään aineistonhallinnan suunnittelua ja sen käytännön toteutusta. Tutkijapuheenvuoroissa kuullaan, millaista elämä on erilaisten ja mittavien tutkimusaineistojen kanssa. Tilaa on myös keskustelulle ja kysymyksille.

Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen 7.11.2016 mennessä: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/17579/lomake.html

14:00-15:20

• Datapolitiikka tulee – muuttuuko mikään (Varajohtaja Helena Laaksonen, Tietoarkisto)
  • Apua aineistonhallintasuunnitelmien tekoon (Tietoasiantuntija Saila Huuskonen ja Tietoasiantuntija Tomi Toikko, kirjasto)