Kirjaston Tutkijapalvelut-sivu helpottaa tutkijan arkea

Kirjaston Tutkijapalvelut-sivun kuvakaappaus. Klikkaa kuvaa, niin sivu avautuu.

Kirjasto on nyt tehnyt tutkijoille helpoksi ja tehokkaaksi reitin tärkeimpiin kirjaston palveluihin ja aineistoihin. Kirjaston Tutkijapalvelut-sivu, tutkijan hot-lista, kokoaa yhteen tutkimuksen teon kannalta hyödylliset linkit selkeästi ja tiiviisti ryhmiteltyinä.

Ankkuroidu e-aineistojen äärelle, ota omaksi vinkit uutuusseurantaan, löydä ohjeistusta julkaisemiseen tai hanki tietoa yhä tärkeämmiksi tulevista tutkimuksen arviointi-indikaattoreista. Linkkien kautta löytyy myös vastauksia yleisimpiin e-aineistojen käyttäjien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Käytännön asioita sujuvoittavat kirjaston palveluihin liittyvät tilauslomakkeet ja tiedonhankinnan koulutusten ajankohdat ilmoittautumisineen. Ja olethan mukana nostamassa oman ja yliopistosi tutkimuksen profiilia: Tutkijapalvelut-sivulta pääset kätevästi eteenpäin rinnakkaistallentamiseen liittyvissä asioissa.  Jos tutkimuksen teossa on meneillään suvantovaihe, voit myös napata käytännön vinkkejä tutkimuksen vauhdittamiseen.

Tutkijapalvelut-sivun sisältö:

E-aineistot ja uutuusseuranta

Vinkkasiko kollega RefWorksista, koetko e-lehtien käytössä ongelmia, etsitkö tehokasta tapaa seurata oman alasi julkaisuja tai haluatko vilkaista sinulle keskeisen tietokannan hakuopasta; täältä löydät lisätietoa!

Arvioiminen
Impaktiluku, h-indeksi, SJR, SNIP, Scopus, Web of Science ym.; tutustu tutkimuksen arvioinnin moninaiseen maailmaan ja hae lisätietoa esim. Measuring your research impact (Dublin Institute of Technology, Dublin City University, National University of Ireland and University College Dublin – MyRI Team)

Julkaisupalvelut
Linkit mm. väitöskirjan julkaisemiseen, rinnakkaistallentamiseen ja SoleCrisiin. Tätä kautta voit myös astua sisään verkkokirjakauppa Granumiin.

Tiedonhankinnan koulutus ja ohjaus
Tsekkaa kirjaston ajankohtaiset tiedonhankinnan koulutukset ja muu tuki henkilökohtaiseen tiedonhankintaan

Lomakkeita ja yhteystietoja

Tätä kautta saat näppärästi ja nopeasti eteenpäin kaukopalvelutilaukset, Tilaa informaatikko –ajanvaraukset ym.

Muita hyödyllisiä sivuja
Esim. Tips for writing scientific journal articles (pdf) tai Oulun yliopiston tutkimuksen tuki -sivusto

Etäkäytössä Tutkijapalvelut-sivulle kannattaa mennä Nellistä, kohdasta LINKKEJÄ.Kirjaston sivulta Tutkijapalvelut löytyvät sivun vasemmasta palkista kohdasta Palvelut.

Teksti ja kuva: Paula Nissilä ja Mervi Ahola