Lataa e-kirja koneellesi tai tabletille ja voit lukea sitä ilman internet yhteyttä

Uusi palvelu, joka tällä hetkellä löytyy useammastakin e-kirjakäyttöliittymästä, on mahdollisuus ladata e-kirjoja omalle koneelle/kannettavalle, tableteille ja erilaisille lukulaitteille. E-kirjojen lataus onnistuu tällä hetkellä Dawsoneran, Ebraryn  ja eBooks on EBSCOHostin e-kirjakokoelmissa sekä edellä mainittujen lisäksi Thiemessä, josta kirjoja saa ladata kannettavalleen ja pitää ne ilman aikarajoitusta.

Kun kirja on ladattu ja avattu ensimmäisen kerran nettiyhteydessä kirjan lukeminen ei ole sen jälkeen riippuvaista nettiyhteydestä tai etäkäytöstä. Dawsoneran kirja löytyy oman tietokoneen Adobe Readerilta, Thiemen kirja omalle koneelle ladatusta iOffline ohjelmasta ja Ebraryn ja Ebscon kirjat löytyvät omalle koneelle ladatusta Adobe Digital Editions lukuohjelmasta. Ks. ADE lukuohjelman latausohjeet.  Laina-aika on Dawsoneran ja Ebscon kirjoissa 1-3 päivää ja Ebraryn kirjoissa 14 päivää.

Adobe Digital Editions lukuohjelmassa voi selata kirjaa, tehdä mm. muistiinpanoja, hakea kirjan tekstistä, kopioida tai printata kirjasta tietyn määrän sivuja.

Kaikkien ladattavien kirjakokoelmien latausohjeet löytyvät kirjaston Oppaat ja ohjeet sivulta kirjakokoelmittain.

Tabletteihin esim. iPad ja Samsung Galaxy saa myös ladattua Ebraryn ja Ebscon e-kirjoja. Adobe Digital Editions lukuohjelmaa ei kuitenkaan voi asentaa tableteille vaan niihin täytyy asentaa BlueFire reader lukuohjelma. Ks. ohjeet tabletteihin tarvittavan lukuohjelman Bluefire Readerin lataamiseen eBooks on EBSCOHostin ja Ebraryn kirjojen lukemiseksi iPadilla ja Androidilla.  Katso myös tarkemmat ohjeet Ebraryn e-kirjojen lataamiseksi iPadille ja eBooks on EBSCOHostin lataamisohjeet tableteille.

Samsungin Androidin tabletille lataamisen ohjeet poikkeavat hieman iPadin latausohjeista: Lataa kirja ensin tietokoneelle, siirrä sitten .acsm tiedosto Androidin Bluefire Readerin library -hakemistoon. Huom. tabletissa täytyy olla nettiyhteys kun avaa kirjan ensimmäisen kerran.

Katso lista muista e-kirjojen lukulaitteista, joihin on mahdollisuus ladata e-kirjoja.

Yhteenveto ladattavista kirjakokoelmista ja ohjeista löytyy Oppaat ja ohjeet sivulta kohdasta Yhteenvetotaulukko ladattavista e-kirjakokoelmista ja latausohjeista.

Kysymykset, ongelmat ja palautteet voi antaa Nellin palautelomakkeella.

Aniita Ahlholm-Kannisto

  3 vastausta artikkeliin ”Lataa e-kirja koneellesi tai tabletille ja voit lukea sitä ilman internet yhteyttä

  1. Päivitysilmoitus: Tervetuloa kirjastoon, uudet opiskelijat! « Kirjastoikkuna

  2. Kiitos kommentistasi! On todella hyvä, että asiakkaat saavat nyt mahdollisuuden ladata omalle koneelleen tai tabletilleen myös kirjaston lisensoimia aineistoja.

   Aniita A-K

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *