Suomen ensimmäinen Reilun kaupan korkeakoulu – jo vuodesta 2009

Yhteiskunnallisesti orientoitunut yliopisto haluaa tänä päivänä vaikuttaa myös suomalaista yhteiskuntaa kauemmas. Tampereen yliopisto sai Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen ensimmäisenä korkeakouluna Suomessa vuonna 2009. Arvonimi tarkoittaa, että yliopisto on sitoutunut edistämään eettistä kauppaa ja kehittämään hankintojaan vastuullisemmiksi. Yliopiston kaikki tiedekunnat ja suuri osa opiskelijajärjestöistä ovat sitoutuneet käyttämään tarjoiluissaan Reilun kaupan kahvia ja teetä.

Reilun kaupan tuotteita on myynnissä kaikissa yliopistolla toimivissa ravintoloissa ja yliopistolla toimii kannatustyöryhmä, joka edistää eettisen kaupan tuntemusta. Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi myönnetään vuodeksi kerrallaan, joten arvonimen ylläpitäminen perustuu toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Vuosien saatossa yliopistolla onkin järjestetty erilaisia tapahtumia ja kampanjoita tietoisuuden lisäämiseksi vastuullisesta kuluttamisesta.

Tänä keväänä Reilun kaupan korkeakoulu, Reilu kauppa ry sekä Eettisen kaupan puolesta ry järjestävät kaksi Reiluttaja-koulutusta, joissa paneudutaan globaalin maailmankaupan ongelmiin ja mahdollisuuksiin ratkoa niitä. Koulutukset ovat kaikille avoimia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan suomenkieliseen koulutukseen! Englanninkieliseen koulutukseen voit ilmoittautua alla olevan englanninkielisen uutisen linkistä.

University of Tampere – the First Fairtrade University in Finland since 2009

The University of Tampere is the first Finnish higher education institution to receive the Fairtrade University title. The title was granted by Fairtrade Finland in 2009 and it requires that the university promotes Fairtrade, takes into consideration its responsibility for the community and acknowledges its social liability and ethical values when it makes acquisitions. Consequently, all the faculties and many of the student organisations are committed to using Fairtrade coffee and tea in catering.

Fairtrade products are available in all of the restaurants at the university. The Fairtrade University working group shares information about ethical trade at the university and organises various campaigns. The title of Fairtrade University is granted for one year at a time and all holders of the title are committed to the continuous increase of on campus consumption of Fairtrade products. The criteria for Fairtrade Universities in Finland are set by Fairtrade Finland.

This spring, Fairtrade University, Fairtrade Finland and Pro Ethical Trade Finland will organise Fairmaker training which will tackle problems of global trade and the solutions to solve them. Fairmaker Training is open to everyone interested, please check out more information and join us!