100 vinkkiä pankissa!

Tiedäthän Tampereen yliopiston digimentoritoimintaan kuuluvan Vinkkipankin? Vinkkipankki sisältää käteviä ohjeita uusiin sovelluksiin, niksejä jo tuttuihin opetuksen tukena käytettäviin työkaluihin ja niiden soveltamiseen. Vinkkipankin sisältämät vinkit on jaoteltu muutamaan kategoriaan. Vinkkejä pääset selaamaan kategorioittain yläreunan ”Vinkit” valikosta. Vinkkipankista löydät tällä hetkellä 100 vinkkiä – ja lisää tulee jatkuvasti!

Hyvien käytäntöjen jakaminen kollegoiden kesken on tärkeää. Avuliaisuudellasi voit helpottaa huomattavasti jonkun toisen työskentelyä. Toistemme jelppaamisessa yhdistyvät antamisen ilo, onnistumiset sekä ajankäytön tehostuminen. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta kehittyä voi aina. Meillä jokaisella on omat vahvat puolemme ja osaamisalueemme. Miksi emme siis jakaisi osaamistamme muille? Samalla opimme itse uutta. Jakamalla vinkkejä ja taitoja luomme myös hyvää yhteishenkeä organisaatiossamme. Kuka tuntisikaan pulman paikat yhtä hyvin kuin toinen saman läpikäynyt?

Vertaismentorointia hyödynnetään digin puolella jo monissa yliopistoissa, kuten meillä Tampereellakin. Meillä toimintaa kutsutaan digimentoroinniksi, josta voit lukea lisää vinkkipankista ja myös tästä blogista. Digimentorointi perustuu samaan ajatukseen Vinkkipankin kanssa: hyvien käytäntöjen jakaminen ja organisaation sisäinen osaaminen ovat kullankalliita. Kollegoita voi auttaa monia reittejä. Oman tietotaidon sanallistaminen kehittää myös omaa asiantuntijuutta. Vinkkipankin toimintaankin voit osallistua vinkkaamalla niistä ahaa-elämyksistä, joita sinä olet saanut liittyen digitaalisuuteen opetuksessa. Sivuston ”Anna vinkki!” -painikkeen kautta pääset jakamaan meille oman ideasi.

“If you have knowledge, let others light their candles in it.”― Margaret Fuller

Anna hyvän käytännön kiertää!

Melissa Stenman.

Kirjoittaja työskenteli tietohallinnon harjoittelijana kesän ajan ja laati liudan uusia vinkkejä pankkiin

>> Tutustu Vinkkipankkiin

Be Sociable, Share!