Terveisiä tietohallinnon uusilta kesäharjoittelijoilta!

Me tietohallinnon harjoittelijat olemme nyt asettuneet taloksi Tietopinnin kolmanteen kerrokseen viimeistäkin jäsentä eli minua (Melissaa) myöten. Itse aloitin täällä toukokuun puolesta välistä, kun taas samassa huoneessa kanssani puuhaavat Tuukka ja Valtteri pääsivät työn touhuun jo kuun alkupuolella. Kesän painamme kaikki täällä yhdessä töitä. Kun Tuukka ja minä siirrymme takaisin opintojen pariin elokuun vaihtuessa syyskuuksi, Valtterin löytää tietohallinnon puolelta vielä syyskuun ajan.

Jos kuvailisi tunnelmaa täällä harjoittelupaikalla, olisi se rento, mutta asiantunteva. Meidät kaikki on otettu todella hyvin vastaan ja neuvoja saa aina kun vain kysyy. Työpöydän laatikko alkaa pikkuhiljaa täyttyä pienestä tarpeellisesta ja uudet kasvot yhdistyä nimiin täällä Tietopinnissä. Lounastauoille on saanut kävellä upeassa säässä joka päivä. Kesä on siis valmis alkamaan!

Oma opiskelutaustani koostuu lähinnä kielistä ja kasvatustieteen opinnoista, mutta myös informaatio-, hallinto- ja kauppatieteitä olen päässyt opiskelemaan. Valtteri ja Tuukka taasen ovat tietojenkäsittelytieteen opiskelijoita. Valtteri on maisterivaiheessaan erikoistunut tietojärjestelmätieteeseen.

Minä toimin tämän kesän opetusteknologian parissa. Hain harjoittelupaikkaa, sillä koin sen yhdistävän erinomaisesti useita kiinnostuksen kohteitani. Opetusteknologia kokonaisuutena vaikutti todella monihaaraiselta kokonaisuudelta – jota se onkin! Näin alkajaisiksi olen mm. tutustunut erään koko yliopiston laajuisen ohjelman päivityshistoriaan, lähinnä opetushenkilöstön näkökulmasta. Lisäksi olen kääntänyt tiedotteen uuden EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutuksesta ja ollut tutustumassa digimentoritoimintaan. Paljon mielenkiintoisia projekteita on myös tulossa, kuten yliopiston vinkkipankin päivittämistä. Kannattaa vierailla nappaamassa parhaat digivinkit talteen, sivustohan on sites.uta.fi/vinkkipankki/.

Valtteri on harjoittelussa järjestelmäpalveluissa. Hänen ydinalueeseensa kuuluu Tampereen korkeakoulujen yhdistymisen tietojärjestelmien integrointiin liittyvät tehtävät, joihin hän onkin jo monipuolisesti tutustunut sekä annettujen tehtävien että lukuisten kollegatapaamisten parissa. Valtteri haki harjoittelijan paikkaa, sillä työnkuva sopii hänen omaan alaansa erinomaisesti ja Tampereen yliopisto on opiskelujen kautta tuttu ja mukava organisaatio.

Tuukka puolestaan keskittyy enemmän laitepuoleen ja toimii infrastruktuuripalveluissa. Hän on henkilökohtaisesti kiinnostunut mm. palvelimista ja verkkolaitteista, minkä vuoksi harjoittelupaikka istui hänelle paremmin kuin hyvin. Tuukka kertoo työn olevan pitkälle yhteistyötä ammattilaisten kanssa. Hän on ollut mukana mm. yliopiston huoltoillassa tekemässä meidän yliopistolaisten IT-toiminnoista entistäkin jouhevampia.

Ja näin loppui tämä pieni esittely meistä harjoittelijoista. Toivottavasti tapaamme kesän aikana! Mikäli emme, niin ainakin kädenjälkeemme – tai oikeastaan näppäimistöjemme jälkeen – ehkä törmäät…

Aurinkoisin terveisin,
Tietohallinnon harjoittelijat Melissa, Tuukka & Valtteri