Miksi ohjata tukipyyntö it-helpdeskille eikä tutulle mikrotukihenkilölle?

Tietohallinto toivoo, että tukipyynnöt hoidetaan yleensä sähköpostilla osoitteeseen it-helpdesk@uta.fi, jolloin ne päätyvät asiakaspalvelujärjestelmään. Tähän on kaksi syytä.

Ensiksi tällöin ongelmaa lähtee selvittämään se, joka on töissä. Tuttu mikrotukesi on voinut vaihtaa ammattia ja muuttaa lammaspaimeneksi Mongoliaan tai ainakin saattaa olla sairaana tai lomalla.

Toiseksi ratkaisusta jää jälki. Seuraavalla kerralla konettasi säätävä näkee mitä aiempia ongelmia siinä on ollut, mitä ohjelmia on aiemmin asennettu ja niin edelleen.

Jälki voi auttaa myös työkaveriasi: Ehkä ensi viikolla hänen koneensa matematiikkasuorittimeen tiivistyy kondenssivettä —  jos sama häiriö oli aiemmin sinulla, nähdään miten se korjattiin.

Syynä muuten EI OLE halu tilastoida. Mikrotuki ei saa palkkaa ratkaistujen ongelmien lukumäärän perusteella, eikä tiedekuntaa laskuteta tukipyyntöjen määrän mukaan.

Mikään ei toki estä kertomasta pyynnössä kuka ehkä tietää asiasta. On aivan sallittua kertoa, että ”Tamminen tämän tulostinjumin viimeksi korjasi” tai että ”Willbergin viime vuonna asentama ohjelma meni jumiin”.

Miten pyydän?

Jos tarvitset maitoa, pyydä maitoa. Älä pyydä lehmää.

Toki on ihan ok kertoa kuulleensa, että maitoa saa lehmistä. Tai kertoa, millä ohjelmalla työkaveri on ratkaissut käsillä olevan ongelman. Voi kuitenkin olla, että it-tuki tietää vielä paremman ohjelman.

Jos on kaksi ongelmaa, lähetä kaksi sähköpostia. Rispaantuneen hiirimaton kun luultavasti vaihtaa joku muu kuin se, joka antaa muokkausoikeuden www-sivuun. Saat asiasi nopeammin hoidetuksi kysymällä yhtä asiaa yhdessä postissa.

Jori Mäntysalo

Be Sociable, Share!