Testaa tietoturva- ja tietosuojaosaamisesi

Käsittelemme ja luomme erilaista tietoa päivittäin. Tiesithän, että olet niin työntekijänä kuin opiskelijanakin vastuussa toimintasi ja käsittelemisiesi tietojen asianmukaisesta käytöstä, tietosuojasta ja tietoturvallisuudesta?

Mutta onko tietoturvaosaamisesi ajan tasalla? Osaatko suojautua tietomurtoa tai identiteettivarkautta vastaan? Entä erotatko oikean kirjautumissivun huijauksesta? Tiedätkö miten suojautua haittaohjelmilta?

Testaa tietoturvaosaamisesi nettitestissä! Valitse testiksi Tietoturvallisuus (General Security) ja halutessasi kieleksi suomi. Testejä on kahden tasoisia: perustaso (starter) ja edistynyt (advanced).

Yliopistolaisille suosittelemme oheisen nettitestin sijaan Tietoturvaa opiskelijoille ja Tietoturvaa henkilöstölle –kursseja Moodlessa (lisätiedot intrassa).

Testaa myös tietosuojaosaamisesi

Tietosuoja liittyy henkilötietojen käsittelyyn. Tiedätkö siis, miten muodostuu henkilörekisteri tai mitkä ovat arkaluonteisia henkilötietoja?

Voit testata myös tietosuojaosaamistasi edellä mainitulla nettitestillä. Valitset testiksi sillä kertaa Yksityisyyden suoja (Privacy).

Tietosuoja-asioihin voit tutustua Valtiovarainministeriön julkaiseman Arjen tietosuojaa – koulutusmateriaalin avulla. Materiaaleina on tietosuojan perusteita käsittelevä koulutusvideo (n. 36 min.), lisämateriaalia videoon sekä videoon perustuvan nettitesti, jossa on n. 10 kysymystä. Aikaa testiin tekemiseen on 10 minuuttia.

Tietosuojan nettitestin hyväksytystä suorituksesta saat todistuksen, jonka voit tallentaa ja tulostaa. Materiaalit ja testi on tarkoitettu kaikille koulutustasosta ja taustasta riippumatta. Video on julkaistu myös englanninkielisellä tekstityksellä.

Tutustu Arjen tietosuojaa –materiaaliin ja testaa tietosi www.arjentietosuoja.fi

Lisätiedot:
Jukka Tuomela
Tietosuojavastaava
jukka.tuomela@uta.fi
puh. 050 437 7074

Digitaalisen turvallisuuden teemaviikkoa vietettiin 2.–6.10. päivittäin vaihtuvin aihein.

Viikon aikana julkaistut materiaalit ja luentotallenteet löydät Valtiovarainministeriön verkkosivuilta. Valtakunnallisten verkkoluentojen lisäksi Tampereen yliopistossa julkaistiin tietoiskuja, joita tuottivat tietosuojavastaava, tietohallinto ja Tietoarkisto, ja ne on julkaistu Iiteetä ja sympatiaa –blogissa sekä intrassa. Teemaviikko on osa EU-alueen laajuista European Cyber Security Month-kokonaisuutta (ECSM).

Be Sociable, Share!