Vinkkipankki laittaa ideat jakoon

Onko sinulla vinkki, josta voisi olla hyötyä muille? Törmäsitkö hyvään työkaluun, jota muidenkin kannattaisi kokeilla? Keksitkö työskentelytavan, jonka avulla sait opiskelijat osallistumaan, innostumaan ja oppimaan paremmin tai minkälainen oli tilanne, jossa itse innostuit ja opit? Jaa vinkkisi muille Vinkkipankissa.

Vinkkipankki -sivusto esittelee hyviä käytäntöjä ja toteutuksia sekä vinkkejä hyvistä työkaluista. Pankkiin kerätään vinkkejä, jotka koskevat pääosin tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä opetuksessa, mutta mukaan halutaan myös paljon pieniä vinkkejä työnteon ja opiskelun avuksi. Sivusto syntyi tarpeesta jakaa hyviä käytäntöjä, joista voisi olla apua myös muille. Tarpeen oli myös luoda paikka, josta ideoita omaan työhön ja opiskeluun voisi lähteä etsimään. Kyseessä ei ole käyttöohjesivusto, vaan kertomuksia tietyssä tilanteessa toimineista käytännöistä, yliopistolaisten omin sanoin.

Anna hyvän käytännön kiertää!

Juuri perustettu Vinkkipankki on resurssi, joka täydentyy ajan myötä. Vinkkipankki on osa Tampereen yliopiston Digimentoritoimintaa, jonka tavoitteisiin tiedonkulun parantaminen myös kuuluu. Vinkkejä kerätään digimentoreiden toimesta, mutta jokaisella on mahdollisuus, paitsi etsiä, myös jakaa vinkkejä sivustolla. Vinkkipankista löydät lomakkeen, jolla kertoa oma vinkkisi muille.

Vinkkipankkia esitellään yliopiston avajaisissa tietohallinnon pisteellä Päätalolla ja Arvossa. Pisteellä voit jättää vinkin, joka julkaistaan sivustolla, toiveesi mukaan, joko nimelläsi tai anonyymisti. Avajaisviikolla vinkin jättäneiden kesken arvotaan leffaliput.

Vinkkipankin löydät osoitteesta: https://sites.uta.fi/vinkkipankki

Suvi Junes