Isot tiedostot ja suuret haaveet: Kun sähköposti ei riitä

Joskus pitäisi lähettää norsun kokoinen tiedosto sähköpostin liitteenä.

Suoraan niin ei voi tehdä, mutta onneksi ratkaisu on olemassa: FileSender. Tämä on CSC:n tarjoama ilmainen palvelu kaikille maan korkeakouluille. Lyhyesti kuvaten kirjaudut sivustolle, valitset tiedoston ja syötät sähköpostiosoitteen ja painat nappia.

Vastaanottaja saa sähköpostiinsa linkin, jota klikkaamalla hän pääsee lataamaan tiedoston. Tiedosto säilyy ladattavana kolme viikkoa, ellet erikseen halua lyhyempää aikaa.

Suurin sallittu tiedoston koko on puoli teratavua, mikä vastaa esimerkiksi noin sataa tavallista DVD-levyä. Vertailun vuoksi useimmat sähköpostijärjestelmät sallivat muutamien kymmenien megatavujen liitetiedostot; jos FileSender vastaa keskikokoista savanninorsua (Loxodonta africana), niin tavallinen sähköpostin kokoraja vertautuu laihanpuoleiseen siiliin (Erinaceus europaeus macer).

Filesender löytyy täältä: https://filesender.funet.fi/

Jori Mäntysalo

Be Sociable, Share!