Tutkimushanke ajan hermolla: ensimmäiset tulokset esiin

Irtisanottujen toimittajien uudet työt -hankkeen tutkijat Auli Harju ja Kari Koljonen esittelivät hankkeen tuloksia Journalismin päivässä Tärppejä urapolulle -työryhmässä 14.10.2016.  Tilaisuudessa olleet toimittajat kokivat hankkeen tärkeäksi ja ajankohtaiseksi, ja keskustelupuheenvuoroista päätellen he myös pystyivät samastumaan tutkimuksessa haastateltujen toimittajien tuntemuksiin ja kokemuksiin. Me tutkijat taas koimme tilaisuudessa käydyt keskustelut ja ”kentän” palautteen arvokkaaksi varsinkin tässä vaiheessa, kun parhaillaan kirjoitamme tutkimustamme raportiksi.

Journalismin päivän ständi, posteri ja tuoreita Journalisti-lehtiä.

Tutkimustuloksia käytettiin myös Journalistissa julkaistussa jutussa, joka ilmestyi samalla viikolla. Tampereen yliopiston Journalismin iltapäivä -luentosarjassa tutkimustuloksia esiteltiin journalistiopiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Samassa tilaisuudessa Reunamedian päätoimittaja Vilma-Lotta Lehtinen kertoi omista kokemuksistaan nuoren journalistin näkökulmasta.  Luento lähetettiin suorana Radio Moreenissa 13. lokakuuta ja se on kuunneltavissa verkossa.