Ota kantaa, osallistu kyselyyn!

Voiko ympäristöä koskeviin päätöksiin vaikuttaa? -kysely on päättynyt. Kiitos kaikille vastanneille! Yhteenveto kyselyn vastauksista on ladattavissa TamPubista.


Perustuslaki takaa kaikille mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöä koskevaan päätöksentekoon.

Nyt sinulla on mahdollisuus kertoa mielipiteesi muun muassa siitä, miten vaikuttaminen, osallistuminen ja tiedonsaanti toteutuu ympäristöpäätöksiä tehtäessä. Otakantaa.fi -kysely on avoinna 30.5.2014 saakka.

Suomen perustuslain mukaan vastuu ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Julkisen vallan on pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus terveelliseen ympäristöön sekä mahdollisuus vaikuttaa elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon.

Keitä lupaviranomaisen tulisi kuulla lupapäätöstä tehdessään? Miten kansalaisten tulisi saada tietoa toiminnan ympäristövaikutuksista? Onko sinulla on mahdollisuus osallistua paikkakuntasi ympäristöä koskevaan päätöksentekoon? Kysely on suunnattu kaikille kansalaisille ja yhteisöille.

Vastauksia hyödynnetään tausta-aineistona ympäristöperusoikeuksien toteutumista ja kehittämistä selvittävässä Tampereen yliopiston ja ympäristöministeriön yhteishankkeessa. Hankkeen raportti julkaistaan syyskuussa 2014.

https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Selaa_hankkeita/Voiko_ymparistoa_koskeviin_paatoksiin_vaikuttaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *