Tietoarkisto avaa ja säilyttää tutkimusaineistosi, 11.1.-17.2.2017

EdUSTA-gallerian vuoden 2017 avaa Tietoarkiston palveluita esittelevä näyttely.

Virta-rakennuksen neljännessä kerroksessa toimiva Tietoarkisto arkistoi ja pitkäaikaissäilyttää sähköisessä muodossa olevia tutkimusaineistoja, tarjoaa aineistoihin liittyvää tietopalvelua ja jakaa aineistoja tieteelliseen tutkimus-, opetus- ja opiskelukäyttöön. Kaikki Tietoarkiston peruspalvelut ovat maksuttomia.

Tietoarkiston lippulaiva on palveluportaali Aila, jossa on jo yli 1260 arkistoitua tutkimusaineistoa. Suurin osa aineistoista on määrällisiä, mutta laadullisiakin aineistoja on Ailassa jo noin 180. Osa aineistoista on täysin vapaasti ladattavissa. Käyttöehdoiltaan rajattujen aineistojen lataaminen onnistuu rekisteröitymällä.

Tietoarkisto perustettiin Suomen Akatemian aloitteesta Tampereen yliopiston yhteyteen vuonna 1999. Yksikkö palvelee koko Suomea ja tekee aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä. Virta-rakennuksessa Tietoarkisto on toiminut vuodesta 2009 asti.

Tietoarkiston henkilökuntaa vuonna 2016. Kuva: Mikko Pajulahti

Tietoarkisto edistää tieteen avoimuutta, läpinäkyvyyttä, tiedon kumuloitumista ja olemassa olevan tiedon tehokasta tutkimuskäyttöä.

Näyttelyn avajaiset ovat Virta-rakennuksen ala-aulassa keskiviikkona 11.1.2017.