Rainbow Off Place 13.5-30.6.2016

”Instead of asking what are people’s roots, we ought to think about what are their routes, the different points by which they have come to be now; they are, in a sense, the sum of those differences.” Stuart Hall

rainbowoffplace

Näyttelyssä oli esillä suomalaisten ja irakilaisten tekstiilikertomuksia heille merkityksellisistä paikoista. Teokset kuvaavat paikkoja moninaisina, moniaistisina, prosessinomaisina ja kerroksellisina. Teokset on tehty Kasvatustieteiden yksikön käsityöilmaisu-kurssilla, joka on osa yksikössä toimivaa Let’s Work Together -toimintaryhmää joka pyrkii etsimään mielekkäitä yhteistyömuotoja yliopiston ja turvapaikanhakijoiden välille. Teoskuvaukset löytyvät Edusta-gallerian verkkosivuilta.

Rainbow Off Place was a collection of textile stories of meaningful places and traces told by Finnish students and Iraqi asylum seekers. The works present place as multiple, multisensory, and layered process. Rainbow Off Place is produced within the Craft Expression course of the School of Education as a part of school’s Let’s Work Together network which organizes activities between University and asylum seekers. The descriptions of the works are on the gallery web page in English and Finnish.

Rainbow off place Exhibition Catalogue