40-vuotisjuhlan (2014) kuvagalleria – Kasvatustieteiden tiedekunta

40 vuotta kasvatustieteiden tiedekunnan perustamisesta Tampereen yliopistossa

Vuonna 1973 voimaan astunut laki opettajankoulutuksesta määräsi, että korkeakouluihin tuli perustaa tiedekunta- tai osastomuotoinen opettajankoulutusyksikkö. Tampereen yliopistossa tästä seurasi, että opetusministeriölle ehdotettiin säädösmuutoksia Tampereen yliopistoa koskevaan lakiin sekä tiedekunnan väliaikaisen hallinnon järjestämistä.

Asetus Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekunnan valmistelutoimikunnasta sekä virkojen ja toimien täytön valmistelusta annettiin toukokuun lopussa 1974. Tämän jälkeen valmistelut etenivät ripeästi ja Tampereen yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta aloitti toimintansa elokuussa 1974.
40-vuotisjuhlan kuvagalleria

Kasvatustieteiden yksikön juhlavuoden pääjuhlaa vietettiin 5.12.2014 yliopiston juhlasalissa. Juhla oli kaikille avoin, lämminhenkinen ja samalla arvokas tilaisuus.

Tilaisuudessa kuultiin professori Marita Mäkisen juhlaluento aiheesta ”Uskottava opettajankoulutus – totuus vai tehtävä?”

Johtaja Risto Honkonen toivotti vieraat tevetulleeksi. Tampereen yliopiston tervehdyksen toi rehtori Kaija Holli. Kasvatustieteiden yksikön alumnin puheenvuoron käytti KT Juha Sihvonen ja opiskelijan puheenvuoron KK Jenni Värrälä. Lisäksi ohjelmassa oli musiikkiesityksiä, joista vastasivat yksikön opiskelijat, henkilökunta sekä Tampereen yliopiston normaalikoulun 3 C:n oppilaat.

Lopuksi nautittiin kahvitarjoilusta juhlasalin aulassa.

Kuvat © Jonne Renvall, Tampereen yliopisto