Kuvia ja näkyjä koulun kehittämisestä, 18.11.2014 – tammikuu 2015

Koulu on oma maailmansa. Se on samalla tuttu ja vieras.Omat koulumuistot elävät meissä kaikissa vahvoina ja suhtaudumme kouluun tunteella. Kaikilla tuntuu olevan sanottavaa koulun muuttamisesta ja kehittämisestä. Koulu on toiveiden tynnyri, se joko kaataa tai pelastaa kansakunnan. Sitä käydään ihailemassa kaukaa ja sitä yritetään pelastaa.

Oppiminen ja kehitys peruskoulussa (OPPI) – tutkimusryhmä toimii Tampereen, Helsingin, Itä-Suomen ja Oulun yliopistoissa, tiiviissä yhteydessä niiden paikalliseen opettajankoulutukseen. Tutkimusryhmä on tutkinut koulua, erityisesti koulun kehittymistä ja kehittämistä kymmenen vuoden ajan.

Opettajaopiskelijat ovat työstäneet tutkimustuloksia kuvataiteen ja käsityön keinoin Kuvia ja näkyjä koulun kehittämisestä -näyttelyksi.

Lisätietoja tutkimusryhmästä: www.learninginschool.fi

Katso näyttelystä laajemmin kertova kirja iBooks-kirjana (toimii iPadillä) tai PDF-tiedostona.