ASTe – Akateeminen asiantuntijuus Satakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tueksi  koordinoi ja kehittää uusia väyliä yhteistyöhön yliopisto-opiskelijoiden ja työelämän välillä. ASTe on Tampereen yliopiston (yhteiskuntatieteet, Pori) ESR- hanke Porin yliopistokeskuksessa (2018-2020).

Kokemuksia toiminnasta: Annemari Hirsimäki, Satakunnan yhteisökeskus

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden asiantuntijuudesta kertominen on tärkeää työtä, sillä valmistuvat opiskelijat voivat toimia hyvin monen tyyppisissä asiantuntijatehtävissä, totesi Annemari Hirsimäki Satakunnan yhteisökeskukselta, kun hän jakoi kokemuksiaan yhteistyöstä ASTe-hankkeen kanssa.

Kokemuksia toiminnasta: Porin yliopistokesuksen koordinaatioyksikkö

Porin yliopistokeskuksen koordinaatioyksiköllä on tärkeä rooli muun muassa alueellisen näkyvyyden ja yliopistokeskuksen sisäisen yhteistyön mahdollistajana. Koordinaatioyksikkö on seurannut ja tukenut ASTe-hankkeen toteutusta toimikauden ajan. Yksikön edustajat, Porin yliopistokeskuksen johtaja, professori Tarmo Lipping ja Porin yliopistokeskuksen koordinaattori Miina Yliluoma, avasivat näkemyksiään ASTe-projektista hankkeen päättyessä.

Kokemuksia toiminnasta: Heli Toroska, Pikassos Oy

Toimiva työelämäyhteistyö hyödyttää niin opiskelijaa kuin työelämän edustajaakin. Oppilaitosyhteistyölle on Satakunnassa hyvä pohja, mutta uusia avauksia ja tuoreita näkökulmiakin tarvitaan. Heli Toroska sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksesta kertoo, mitä parannuksia ASTe-hankkeen korostama monitieteinen opiskelija-asiantuntijuus on tuonut sote-alan kehittämiseen.

Kokemuksia toiminnasta: Porin yliopistokeskuksen opiskelijat

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat ovat olleet ASTe-hankkeen toiminnan keskeinen kohderyhmä. Tätä artikkelia varten ASTe-hankkeen toteutuksesta ja vaikutuksista keskusteltiin tarkemmin kahden eri alan opiskelijan kanssa. Teemu Peippo ja Taru Slutbäck Porin yliopistokeskukselta kertovat kokemuksistaan.

Kokemuksia toiminnasta: UCPori Career & Coaching

Oli kyseessä sitten ensimmäisen oman alan työpaikan löytäminen, alanvaihto tai aiempaa vastuullisempiin työtehtäviin rekrytoituminen, on yliopisto-opintojen loppuvaiheessa usein tarvetta pohdiskella urasuunnitelmia kokeneen ja työelämää hyvin tuntevan henkilön kanssa. Porin yliopistokeskuksessa opintojen ja työelämän väliseen siirtymävaiheeseen vastaa työelämäyhteistyön konsepti UCPori Career & Coaching. Sen yhtenä, jo paikkansa vakiinnuttaneena toimintamuotona on mentoriohjelma. Tampereen yliopiston ASTe-hankkeessa tehtiin katsaus mentoriohjelmaan työelämän edustajien näkökulmasta.

Vieraskynä: Maisterin lokimerkintöjä 2 - Identiteettiä etsimässä

”Maisterin lokimerkintöjä” on kolmiosainen Vieraskynä-kirjoitusten sarja, jossa nelikymppinen maisteri raportoi työnhaun arjesta nousuineen, laskuineen, yllätyksineen ja uusine oppeineen. Sarjan toisessa kirjoituksessa tutuiksi tulevat asiantuntijan näkökulmasta työnhaun vinkit ja reitit, esimerkiksi verkostoitumistilaisuudet, valmennukset ja videohakemuksen kuvaus.