Päättynyt: Kohtaamisen taito

Kohtaamisen taito –koulutuskokonaisuus vastaa sosiaalityöntekijöiden tarpeeseen kehittää omia asiakkaiden kohtaamisen taitoja erityisesti lapsi- ja maahanmuuttajatyössä Satakunnassa. Koulutuksen tavoitteena on lisätä sosiaalityöntekijöiden ammatillisia taitoja syventämällä heidän omaa osaamistaan ja vahvistamalla asiakastyön menetelmiä sekä oman työn tutkimista. Koulutus toteutetaan osana Porin sosiaalitieteellisen oppimiskeskittymän EAKR-hanketta.

Osaamistavoitteet
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa sosiaalityöntekijän taitoja kohdata lapsi asiakkaana, lisätä työntekijän itsetuntemusta ammatillisena auttajana sekä tarjota työvälineitä vuorovaikutustyön tueksi ja oman työn tutkivaan reflektointiin.

Opettajat ja vastuuhenkilöt
Moduulin kouluttajina toimivat: professori Timo Harrikari, yliopistonlehtorit Riikka Korkiamäki ja Tuija Eronen sekä yliopisto-opettaja Erna Törmälehto Tampereen yliopiston Porin yksiköstä, yliopistonlehtori Kati Turtiainen Jyväskylän yliopistosta, erityisasiantuntijat Hanna Särkiö ja Sari-Anne Paaso Pesäpuu ry:stä. Koulutuksen suunnittelijana ja vastuuhenkilönä toimii yliopisto-opettaja Erna Törmälehto.

Opiskelu- ja työmuodot
Moduuli sisältää luentoja, ryhmätöitä, työpajatyöskentelyä, itsenäisiä oppimistehtäviä, oppimispäiväkirjan sekä verkko-opiskelua.

Suoritustapa
Aktiivinen osallistuminen lähipäiviin, työpajatyöskentely sekä itsenäinen työskentely.

Aika ja paikka
Opinnot järjestetään 16.9.2015 – 31.5.2016 Porin yliopistokeskuksessa. Opetus sisältää lähiopetuksena viisi iltapäivää ja kaksi kokonaista koulutuspäivää sekä verkko-opintoja.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisätietoja antaa Erna Törmälehto, Tampereen yliopiston Porin yksikkö, erna.tormalehto@uta.fi, puh. 050-430 2011