Päättynyt: Sosiaalityö ja muuttuvat hallinnan käytännöt – Asiakkaiden ja ammattilaisten vastuullistaminen hyvinvointipalveluissa (5 op)

Sosiaalityö on osa yhteiskunnallista hallintaa, jolla ohjaillaan organisaatioiden ja ihmisten toimintaa tiettyjen päämäärien saavuttamiseksi. Valtion, kuntien ja kansalaisten suhteet ovat muuttuneet ja ne näkyvät hallinnan muutoksina. Uusi julkisjohtaminen ja tilaaja- tuottajamalli ovat muuttaneet sekä sosiaalityöntekijöiden että asiakkaiden toimintaa.

Hallinnan muutokset näkyvät asiakkaiden omien valintojen ja vastuun merkityksen korostumisena ja sosiaalityöntekijän uudenlaisena vastuuna ja roolina. Työntekijöiltä odotetaan kumppanuutta ja oman työn tietoperustaista ohjaamista.

Koulutuksessa perehdytään hallinnan käsitteeseen ja miten se jäsentää ammattikäytäntöjä ja niille asettuvia uusia vaatimuksia.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Sosiaalityöntekijöille, johtaville sosiaalityöntekijöille, palvelupäälliköille ja palvelujohtajajille sosiaalityön eri toiminta-alueilla.

Aikataulu ja haku koulutukseen

Koulutus sisältää 6 puolen päivän jaksoa perjantaisin 9.1.–13.3.2015.

Haku viimeistään 8.12.2014 e-lomakkeella

Koulutuksen rakenne, sisältö ja kouluttajat

Koulutus sisältää 6 puolen päivän jaksoa. Ne pidetään perjantaisin klo 9-12.

9.1.2015 Johdanto: Vastuullistaminen uutena hallinnan tapana, tutkija, YTT Sirpa Saario

23.1.2015 Asiakkaat reflektoimassa heihin kohdistettuja vastuita, tutkija Kirsi Günther

6.2 2015 Väliseminaari, tutkija, YTT Sirpa Saario

20.2.2015 Ammattilaiset opastamassa asiakkaita ”järkeviin valintoihin”, professori Kirsi Juhila

6.3. 2015 Ammattilaiset integroimassa asiakkaita yhteisöihin, yliopistonlehtori, YTT Suvi Raitakari

13.3. 2015 Loppuseminaari, tutkija, YTT Sirpa Saario

Koulutuksen työskentelymuodot

Luennot, oppimispäiväkirja, väli- ja loppuseminaarit sekä kirjallisuus.

Osallistumishinta: 600 €

Yhteystiedot: Tuula Kostiainen, tuula.kostiainen@uta.fi, 050 5232 149